Primul Ministru al României, Dacian Ciolos, va asigura interimatul Ministerului Sănătății, după o discuție cu președintele Klaus Iohannis, anunță un comunicat de  presă postat pe site-ul Guvernului. Cioloș spune că vrea să asigure continuitate în ceea ce privește măsurile pe care urmează să le ia guvernul în umrătoarea perioadă.

Patriciu Achimaș Cadariu și-a dat demisia în această zi, în urma scandalului cu dezinfectanții folosiți în spitale.

Legea prevede ca interimatul să fie de maximum 45 de zile.

Mesajul postat pe site-ul Guvernului:

Prim-ministrul Dacian Ciolos a convenit, împreună cu președintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătății pentru a coordona direct și a asigura continuitatea măsurilor necesare în sectorul de sănătate.

Totodată, astăzi, 9 mai, a avut loc o primă reuniune a grupului de lucru al premierului pentru elaborarea Planului tactic din sistemul de sănătate. La întâlnirea convocată de prim-ministrul Dacian Ciolos au participat secretarii de stat ai Ministerului Sănătății, reprezentanți ai Cancelariei și coordonatori ai principalelor instituții de cercetare din sănătate, cadre didactice, coordonatori ai ONG-urilor de profil, experți și consultanți din sectorul medical. Grupul va contribui, printr-un mecanism ad hoc de consultare, la elaborarea măsurilor pe termen scurt și mediu pentru creșterea siguranței în sectorul medical și a unor măsuri strategice de reformă. Pe termen scurt, va fi abordată problema infecțiilor intraspitalicești și se va analiza abordarea administrativă actuală, în vederea realizării modificărilor necesare (ordine de ministru, HG, modificări legislative) pentru un mai bun control profilactic al domeniului. Pe termen mediu, pornind de la documentele de analiză și strategiile de sistem deja elaborate, grupul va contribui la constituirea unui cadru de reformă reală în sectorul de sănătate.

Toate aceste propuneri se vor centraliza la nivelul Cancelariei premierului până la începutul lunii iunie. Următoarea întalnire a grupului va avea loc în cursul zilei de joi, 12 mai. Toți cei prezenți la această primă reuniune au susținut că este momentul pentru a aduce în dezbatere publică situația reală a sectorului medical  și de a căuta soluții la probleme neglijate de ani de zile, care au agravat și subminat încrederea în capacitatea sistemului medical de a pune pacientul pe primul loc. 

 

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.