Viorica Dăncilă în loc să se ocupe de guvernare, de economie, de buget, de drumuri, spitale, sau orice ține de fișa postului, premierul României stă să certe presa și să dea lecții pe Facebook.

„Am văzut astăzi cum o știre falsă despre ministrul Petre Daea a fost lansată și apoi preluată de mai multe publicații online, fără vreo verificare a faptelor sau declarațiilor expuse. Avem multe precedente de acest fel care ne-au arătat, în timp, cât de periculoasă și dăunătoare poate fi distorsionarea realității în spațiul public. Aceste prefabricate media pot afecta imaginea, viața profesională și personală a celor implicați, uneori iremediabil. Efectele sunt greu de combătut, iar dreptul la replică nu mai beneficiază niciodată de aceeași atenție.

Așa încât fac un apel către acea parte a breslei jurnaliștilor implicată de-a lungul timpului în astfel de practici nocive, un apel de reîntoarcere la principiile sănătoase ale profesionalismului, la deontologie și la etica muncii. Cred că este obligatoriu să avem o presă liberă și neaservită, dar și una profesionistă și cu respect față de profesie și față de drepturile fundamentale ale omului, ca să putem merge înainte, ca societate, ca democrație, ca stat european”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Presa a publicat o știre conform căreia Petre Daea ar fi jignit un protestatar, când  de fapt vocea era a unui participant PSD la ședința locală.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.