Dan Barna salută decizia Guvernului Orban de a-şi angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

„Încă un obiectiv major din Acordul USR cu Guvernul „angajat” astăzi.

Salut decizia guvernului de a-și angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

De doi ani de zile, USR a solicitat constant guvernelor României să facă acest lucru. De altfel, aceasta a fost una dintre principalele condiții în baza cărora cabinetul actual a primit voturile noastre la învestitură. Acordul politic semnat atunci mai are și alte puncte a căror rezolvare o așteptăm.

Revenind la decizia de astăzi, democrația începe de la firul ierbii și e esențial să nu îi punem piedici.

E o lecție pe care trebuie să o învățăm cu toții din ce s-a întâmplat în acești ani. Atunci când clasa politică încearcă să fenteze democrația, oamenii de rând suferă. Serviciile publice se înrăutățesc, calitatea vieții scade. Chiar și atunci când administrația publică are resurse la dispoziție.

Nu e exemplu mai bun decât drama Bucureștiului sub administrația catastrofală a Gabrielei Firea.

E datoria noastră să nu mai lăsăm astfel de oameni să ne conducă primăriile. E datoria noastră să lucrăm pentru a îndepărta răul și a-l înlocui cu binele pe care pot să îl aducă oameni competenți și de bună credință. O să găsiți acești oameni la Alianța USR PLUS.

PS: PSD și alți adversari ai democrației să nu își facă iluzii. Nu vom sprijini nicio moțiune sau orice altă acțiune menită să oprească cetățenii din a-și alege primari legitimi.”, a scris Dan Barna pe Facebook.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.