Home Actualitate Dacian Cioloș le spune ADIO primarilor: Nu avem bani pentru pensiile speciale!

Dacian Cioloș le spune ADIO primarilor: Nu avem bani pentru pensiile speciale!

by George Avram

Dacian Cioloş le-a dat o lovitură dură primarilor. El i-a anunțat luni că nu este de acord cu majorarea pensiilor, deoarece nu există la această oră bani în buget pentru noi alocări. Asta spre deosebire de parlamentari, acolo unde există un buget propriu şi se pot opera modificări, potrivit B1.

În plus, Dacian Cioloş vrea o administraţie mai simplă. A anunţat acest lucru la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România. A abordat, în discursul său, trei probleme majore ale administrației publice locale, plus o serie de posibile soluții, cu mai multe variante. Fragmentarea administrației publice locale, coordonarea diferitelor programe și lipsa de resurse financiare sunt cele trei aspecte despre care a vorbit primul ministru.

”Orice prim-ministru vă poate propune orice lucru, mai ales în campania electorală, puteți primi tot felul de promisiuni, dar tot la același buget ne întoarcem. Nu am nicio ambiție să dispară o serie de comune și sate de pe harta României, dar vreau să punem pe masă niște realități pe care le tot ocolim pentru că, politic, nu dă bine să vorbim despre ele.
Dacă dumneavoastră oferiți soluția pentru ca cu bani mai puțini să putem finanța o administrație și mai stufoasă și să putem eficientiza proiectele pe care s-au cheltuit bani publici mulți și le vedem că nu-s eficiente, dacă aveți soluții, sunt primul care le va prelua”, a declarat prim-ministrul.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.