Home Actualitate Dacian Cioloș, conferință comună cu Angela Merkel. Cancelarul german: Așteptăm următorul raport al Comisiei Europene care privește corupția

Dacian Cioloș, conferință comună cu Angela Merkel. Cancelarul german: Așteptăm următorul raport al Comisiei Europene care privește corupția

by George Avram

Premierul României, Dacian Cioloș, a avut o conferință de presă comună împreună cu cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul vizitei în Germania.Printre subiecte, aderarea României în Schengen.
Cancelarul german a declarat că România trebuie să lupte în continuare împotriva corupției pentru a fi calificată pentru intrarea în Schengen.

România este pregătită inclusiv tehnic pentru aderarea la Spațiul Schengen. Cred că proiectul Schengen este de actualitate și că există motive întemeiate să păstrăm și să menținem libertatea de mișcare în Schengen. Controalele temporare sunt doar momentane, sunt parte a acordului Schengen. Cred că Schengen este foarte apreciată de toți cetățenii europeni.

În cazul României, așteptăm însă următorul raport al Comisiei Europene care privește corupția. Așteptăm să vedem că în acest raport se regăsesc toate eforturile României care se fac pentru combaterea corupției”, a declarat cancelarul german.

Dacian Cioliș a declarat la rândul său că România luptă împotriva corupției, și a precizat că guvernul condus de el va continua o luptă și mai acerbă ca până acum.

România a făcut eforturi foarte mari în combaterea corupției în ultimii ani, iar acest lucru este vizibil. Actualul guvern va continua lupta contra corupției, iar aceste progrese se vor regăsi în raportul Comisiei Europene și sperăm că acest lucru să ducă la aderarea Schengen. Ne dorim un spatiu Schengen sigur, din punct de vedere al corupției, și nu numai”, a precizat Cioloș.

Sursa- B1

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.