Televiziunea publica pare sa fie unul dintre instrumentele preferate de propaganda politica la indemana candidatului PSD Victor Ponta. Dupa momentul jenant in care premierul – „intamplator” si candidat la functia suprema in stat – a participat la emisiunea „Viata satului” in timpul campaniei electorale,  fara ca emisiunea sa fie semnalizata ca dezbatere electorala, episodul s-a repetat intr-o productie destinata Republicii Moldova.

TVR a difuzat marți, pe TVR Moldova,  un interviu „in exclusivitate” cu liderul PSD Victor Ponta, prezentat doar ca premier, nu si candidat social-democrat la alegerile prezidentiale. Ponta a profitat de emisiunea moderata de Claudiu Lucaci si a lansat o serie de atacuri la adresa adversarilor politici, considerati de pesedist ”foarte pătimași” și ”foarte ignoranți”. In plus, Victor Ponta a jignit si cetatenii care-l acuza de o atitudine favorabila fata de Rusia, catalogandu-i ”ori foarte mincinoși, ori foarte proști”.

Premierul Ponta s-a adresat direct cetatenilor Republicii Moldova, amintind investitiile guvernamentale directionate catre statul de peste Prut si prezentand procesul ridicarii vizelor ca un merit personal.

Claudiu Lucaci, moderatorul emisiunii difuzate publicului basarabean, a fost numit consul general la New York de Victor Ponta, functie la care a trebuit să renunțe pe motiv de incompatibilitate. Lucaci a fost reporter la TVR, purtător de cuvânt al guvernului Adrian Nastase în perioada 2001 – 2003, iar în 2004 a fost numit consul general al României la Los Angeles. În 2009 a lucrat la Ministerul Tineretului şi Sportului.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.