Home Actualitate Cristian Tudor Popescu, despre cazul Simonei Halep: E ca și cum ar fi arestată preventiv. Cred că se impune intervenția Guvernului

Cristian Tudor Popescu, despre cazul Simonei Halep: E ca și cum ar fi arestată preventiv. Cred că se impune intervenția Guvernului

by Ioana Popescu

Cristian Tudor Popescu a reacționat după audierea Simonei Halep a fost  amânată pentru a treia oară, la cererea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis. Aceasta urma să fie audoată pe 28 mai. Într-un editorial pentru GSP, CTPOpescu a copmarat  situația Simonei cu un „arest preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis de performanță”.

Recent, Simona Halep a fost acuzată de o a doua încălcare a normelor antidoping. Ea a declarat că se simte „hărțuită” și nu înțelege  ce se întâmplă.

Cristian Tudor Popescu: Simona Halep e ca „e ca și cum ar fi arestată preventiv”

Gazetarul consideră că, dacă Simona Halep nu va fi audiată nici pe 28 mai, „ne vom afla în fața unei încălcări strigătoare la cer a unui drept al omului, al unui cetățean dintr-o țară a Uniunii Europene – dreptul la Justiție”.

„Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție. E ca și cum ar fi arestată preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis. Practic, ITIA se substituie instanței de judecată, supunând-o pe Simona Halep la executarea pedepsei prin eternizarea suspendării provizorii”, a explicat CTP, în editorialul pentru GSP.

El consideră că ar fi necesară intervenția Guvernului.

„În această situație, cred că se impune intervenția guvernului României. Care trebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate, adresându-se instituțiilor internaționale de Justiție – Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de pildă”, a scris CTP.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.