Astazi, cand Majestatea Sa Regale Mihai implineste 94 de ani, este un bun prilej ca, dupa ce ii uram sanatate, sa ne gandim la cei care se afla in antiteza. La “sistem”. La “sistemul” care a facut contra-revolutia, a organizat genocidul si, mai tarziu, represiunea denumita “Mineriada”. Avem, intr-o parte, un Rege care a reusit sa ramane vertical in cele mai cumplite momente prin care a trecut Romania si el insusi. Si avem, in cealalta parte, un grup de personaje care au reusit, in ciuda unei extraordinare presiuni populare si in ciuda presiunilor democratiilor occidentale, sa franeze dezvoltarea Romaniei.

Pentru ca scopul “sistemului” nu este doar acapararea si mentinerea puterii. A puterii de dragul puterii. Si nici macar acela de a ocupa, in mod fortat si impotriva liberei concurente, teritoriul economiei si finantelor. Pentru a se imbogati ei, familiile lor si colaboratorii lor. Scopul final are si o importanta componenta ideologica.

Acesti oameni, in frunte cu Ion Iliescu, sunt descendentii directi ai KBG-ului. Ai celei mai dure si sofisticate structuri a Rusiei comuniste. Iar Romania, dupa cum aflam, chiar si din declaratiile lui Vladimir Putin, era gajata la rusi. Ar fi trebuit sa ramana in sfera de influenta a Moscovei. Cu un regim cosmetizat. Chiar dupa modelul Federatiei Ruse. Numai o teribila, crancena si indelungata opozitie a populatiei, care a beneficiat si de sustinerea, din ce in ce mai ferma, a democratiilor occidentale a facut ca, incet-incet, cu mari poticneli, lucrurile sa se schimbe. Iar democratia din Romania sa nu mai fie pur si simplu o clona a “democratiei” din Federatia Rusa. Ceea ce nu inseamna nicidecum ca, in Romania, se poate afirma ca institutiile democratice ar functiona cu adevarat, cat de cat comparabil cu Occidentul.

Deci, planul conspiratorilor, planul celor care au confiscat revolutia in decembrie 1989 si in prima parte a anului 1990, printr-o lovitura de stat, desfasurata in timp, nu a fost indeplinit decat partial. Am reusit, cat de cat, sa ne smulgem din orbita Moscovei. Atat politic, cat si economic. Dar, pe modelul sistemului post-comunist de la Moscova, reprezentanti ai fostei politii politice si ai fostei nomenclaturi de partid au pus mana pe putere. Si, in linii mari, se mentin la putere.

Noi ne uitam astazi, pentru ca asa a vrut CEDO, la cei care sunt cercetati in dosarul “Mineriadei”. Pentru represiune. Pentru o represiune care a facut victime. Morti, raniti, oameni traumatizati si o intreaga istorie data inapoi. Observam, cu uimire, cum, de fapt, ei sunt aceeasi. Tot cu Ion Iliescu in frunte. Aceeasi cu cei care au pus mana pe putere. In decembrie 1989, instaland la pupitrul de conducere al Romaniei, toate cartitele si conservele KGB. Care, evident, s-au grabit sa puna mana si pe servicii. Pe asa-zisele servicii inteligente. In acest caz, in acest dosar al genocidului organizat in decembrie 1989, dupa ce Ceausescu fusese capturat, iata ca, asa cum procurorii au procedat si in cazul „Mineriadei”, dosarul a fost clasat. Aruncat la lada de gunoi. Si nimic nu-l mai poate readuce in actualitate, cu exceptia CEDO. Dar esential este ca sunt aceeasi.

Aceeasi vizibili si aceeasi invizibili. Aceleasi nume vehiculate impotriva carora exista probe indiscutabile ca se fac vinovati de uciderea a aproape 1000 de oameni, dupa ce Ceausescu fusese capturat si aceeasi invizibili, de data asta mult mai multi, ca si la Mineriada. Ca si astazi, oameni buni! Pentru ca le simtiti permanent prezenta. In primul rand, in serviciile secrete. Unde s-au infipt din capul locului. Si mai tarziu si-au creat clone, lanturi de mostenitori, prin care isi perpetueaza puterea. Si ii mai vedeti infipti si in politica. Atunci cand va intrebati, de ce Dumnezeu, nu functioneaza cum trebuie Parlamentul. Sau Guvernul. Si, din nou, ii vedeti infipti in economie si finante. Atunci cand descoperiti, mereu si mereu, ca sunt altii mai iuti la mana care pun mana pe contacte. Care castiga licitatii. In baza unor caiete de sarcini facute tot de ei.

„Sistemul” s-a clonat si s-a corcit. S-a corcit nitel, occidentalizandu-se, mimand sau schimonosind democratia. Si „sistemul” a fost lasat in pace. Inclusiv de catre partenerii nostri euroatlantici. Pentru ca, in definitiv, este mai importanta pozitia geostrategica a Romaniei decat Romania in sine.

Altfel ar fi stat lucrurile daca am fi avut sansa sa ne pastram Monarhia. Si Regele. La multi ani, Majestate!

sursa- corectnews.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.