Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a impus constructorului autostrăzii Orăștie – Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porțiunea de 200 – 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare și reconstrucție în conformitate cu proiectul tehnic aprobat, informează, miercuri, compania.

„Am ajuns până în punctul de a cere chiar demolarea unei porțiuni pentru a fi siguri ca proiectul se va finaliza în condiții de maximă siguranță. Sunt conștient de presiunea care există. Dar rezolvarea situației actuale nu se poate face decât printr-o decizie drastică, potrivit standardelor de calitate și siguranță. Chiar dacă în timp au fost acumulate mai multe tensiuni, chiar dacă am vrea ca peste noapte să rezolvăm această problemă, CNADNR, în toate acțiunile pe care le desfășoară în acest proiect, trebuie să respecte atât prevederile contractuale, cât și legislația în vigoare’, a adăugat Neaga.

În ceea ce privește apariția unor fisuri la poziția km 60+660 Calea 1 de pe Autostrada Orăștie — Sibiu, Lot 3, km 43+855 — km 65+965, CNADNR menționează, într-un comunicat de presă, că investigațiile au arătat că fisurile sunt de natură superficială și nu afectează stabilitatea corpului autostrăzii și siguranța traficului rutier.

„Referitor la remedierea defectelor apărute atât în perioada de execuție a lucrărilor, cât și în perioada de garanție (4 ani), precizăm că responsabilitatea revine în totalitate antreprenorului, conform prevederilor contractului ‘Proiectare și Execuție Autostrada Orăștie — Sibiu, lot 3, km 43+855 — km 65+965’. În acest sens, menționăm că lucrările de remediere vor fi executate pe riscul și cheltuiala antreprenorului, fără costuri suplimentare pentru CNADNR SA. În prezent se investighează cauzele care au determinat producerea acestor fisuri în vederea stabilirii măsurilor de remediere necesare. Antreprenorul și consultantul aplică un program permanent de monitorizare zilnică, urmărind astfel evoluția acestui fenomen în vederea remedierii defectelor constatate”, se spune în comunicat.

sursa- agerpres.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.