Consiliul Județean Covasna cere să se adreseze Curţii de Justiție a Uniunii Europene pentru a solicita sprijinirea Ținutului Secuiesc. 

Juriștii Consiliului Județean Covasna au expediat Cererea de intervenție adresată Curții de Justiție a Uniunii Europene — a anunțat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.
„După cum este cunoscut, în ședința ordinară pe luna aprilie, plenul Consiliului Județean Covasna a aprobat proiectul de inițiativă privind reprezentarea județului Covasna de către președintele CJ, în procesul de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene inițiat pentru înregistrarea inițiativei cetățenești intitulată ‘Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor și sustenabilitatea culturilor regionale’, adică pentru viitorul Ținutului Secuiesc”, se precizează într-un comunicat.

Scopul acțiunii este de a garanta „drepturile minorităților lingvistice autohtone să fie dezbătută de Comisia Europeană care a refuzat mai devreme să o înregistreze, pe motiv că aceasta depășește competența Comisiei Europene”.

„Consider rezonabil ca Uniunea Europeană să se ocupe de corelațiile dintre minorități și regiuni. Evident, există o serie de țări în care această problematică este incomodă. Totuși, în Uniunea Europeană există numeroase regiuni cu caracteristici specifice. Consider important determinarea statutului acestora. O astfel de recomandare ar putea fi relevantă din punctul de vedere al Ținutului Secuiesc, pentru că avem nu numai pretenții economice, dar și unele culturale specifice”, a declarat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

loading...

8 COMENTARII

 1. ROMÂNI NU VOTAŢI MIŞCAREA POPULARĂ!
  TRAIAN BĂSESCU, EMIL BOC ŞI SINECURIŞTII LOR TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU TOT RĂUL PE CARE VI L-AU FĂCUT!
  TRAIAN BĂSESCU ŞI EMIL BOC V-AU TĂIAT SALARIILE!
  TRAIAN BĂSESCU ŞI EMIL BOC V-AU TĂIAT PENSIILE!
  TRAIAN BĂSESCU ŞI EMIL BOC V-AU TĂIAT ALOCAŢIILE ŞI BURSELE!
  TRAIAN BĂSESCU ŞI EMIL BOC V-AU DISTRUS FIRMELE!
  TRAIAN BĂSESCU ŞI EMIL BOC AU ÎNCHIS GRĂDINIŢE, ŞCOLI ŞI SPITALE!
  ACEŞTI DOI NEMERNICI TREBUIE EUTANASIAŢI POLITIC!

  ROMÂNI NU UITAŢI IARNA ÎN CARE TEODOR BACONSCHI V-A NUMIT VIERMI!
  ROMÂNI, NU UITAŢI CĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN CRISTIAN PREDA V-A TRĂDAT INTERESELE!
  ROMÂNIU NU UITAŢI CĂ ÎN TIMP CE VOI N-AVEAŢI BANI DE PÂINE ŞI DE LAPTE LA COPII, AMANTELE LUI BĂSESCU ŞI EMIL BOC CĂPUŞAU BUGETUL STATULUI!

  JOS MIŞCAREA POPULARĂ!
  JOS BĂSESCU, JOS EMIL BOC!

 2. Bună seara.
  Stimați Domni, Stimate Doamne,
  Vă rog să citiți și comentariile mele pe blog-ul domnului Tanasă
  https://www.dantanasa.ro/despre-mine/#come ment-27970,
  socotesc că au legătură cu articolulul pe care l-ați publicat.
  Cu respect,
  Lacrima Dona

  P.S. Steagul Ținutului Secuiesc n-ar trebui să ne ofenseze pe noi, românii, din orice comunitate facem parte.
  Steagul Ținutului Secuiesc evocă, simbolic, versurile din ”Miorița”: ”Soarele și luna/Mi-au ținut cununa”…
  ”Miorița” este o baladă anonimă, ”transhumantă”, ca să zic așa, vine de departe, a călătorit mult, cu cei care au recitat-o, din munte în munte.
  O baladă a Carpaților, dar și o baladă a Balcanilor.
  Fără îndoială, ”Miorița” este și o baladă secuiască…

 3. P.P.S. Propun ca fiecare Județ din România, ori măcar fiecare regiune,
  să aibă Steagul ei, așa, ca și Cluburile Echipelor de Fotbal.

 4. AUTONOMÍE s. f. 1. Drept (al unui stat, al unei regiuni, al unei naționalități sau al unei minorități naționale etc.) de a se administra singur, în cadrul unui stat condus de o putere centrală. ♦ Situație a celui care nu depinde de nimeni, care are deplină libertate în acțiunile sale. 2. Distanța maximă până la care se poate deplasa un avion, o navă, un vehicul, fără a avea nevoie să se aprovizioneze cu combustibil. [Pr.: a-u-] – Din fr. autonomie, lat. autonomia.https://www.dex.ro/autonomie

 5. AUTONOMÍE s.f. 1. Drept (al unui stat, al unei regiuni, al unei naționalități conlocuitoare etc.) de a se administra singur în cadrul unui stat condus de o putere centrală; situație a celui care nu depinde de nimeni, care are deplină libertate în acțiunile sale. 2. Distanța maximă pe care o poate parcurge un vehicul cu motor (navă, avion etc.) fără alimentare. ◊ Autonomie financiară = situația unui serviciu cu gestiune financiară independentă de aceea a organului care l-a creat și care îl controlează. Autonomia artei = diferențierea artei și a valorilor ei de celelalte forme ale conștiinței sociale și de valorile corespunzătoare acestora. [Pron. a-u-, pl. -ii, gen. -iei. / < fr. autonomie, it. autonomia, cf. gr. autos – însuși, nomos – lege].

 6. https://www.merriam-webster.com/dictionary/autonomy
  Autonomia pe care o cere Ținutul Secuiesc în România lezează România?
  Și Dobrogea poate benefic de autonomie, și diferite regiuni din Transilvania. A se vedea în ce măsură, și numai conform legii,
  păstrând limba română ca limbă oficială a României și o Capitală comună. Situația României, la nivel regional, este comparabilă cu a altor State din Uniunea Europeană, în care multe regiuni au mai mare sau mai mică autonomie administrativă.

 7. https://www.merriam-webster.com/dictionary/autonomy
  Autonomia pe care o cere Ținutul Secuiesc în România lezează România?
  Și Dobrogea poate beneficia de autonomie, și diferite regiuni din Transilvania. A se vedea în ce măsură, și numai conform legii,
  păstrând limba română ca limbă oficială a României și o Capitală comună. Situația României, la nivel regional, este comparabilă cu a altor State din Uniunea Europeană, în care multe regiuni au mai mare sau mai mică autonomie administrativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.