Presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, a comentat joi relatia in care Guvernul Romaniei se afla in raport cu Fondul Monetar International in fata caruia trebuie sa demonstreze ca poate acoperi un gol de venituri de 15-17 miliarde lei. Suma provine din angajamentul de reducere a deficitului bugetar şi din măsurile legislative adoptate în ultimele luni.

„Din păcate, Guvernul va avea o problemă să acopere acest gol. Autorităţile fie vor negocia noi ţinte cu FMI, fie vor apela la alte măruri şi, din păcate, iau în calcul şi creşteri de taxe pentru anul viitor ca să acopere golul din buget”, a spus Dumitru la conferinţa cu analiştii organizată de Fondul Proprietatea”, a spus Dumitru.

Dumitru a subliniat ca execuţia bugetară pe ESA (European System of Accounts, sistemul european de conturi, n.r.) in ceea ce priveste investitiile se siatuaeaza mai mai deficitar decat cea pe cash, scăderea investiţiilor noi fiind de 55%.

Situaţia a fost generata si de plata unor arierate la capitolul investitii. Potrivit preşedintelui Consiliului Fiscal, investiţiile publice au coborât la minimul ultimilor cinci ani.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.