Comisarul european pentru piață internă, Thierry Breton, vine joi în România, și se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu mai mulți oficiali guvernamenali pentru a discuta “despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19”, potrivit unui comunicat remis de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Breton se va întâlni cu ministrul interimar al sănătății Cseke Attila, și cu ministrul interimar al apărării, Nicolae Ciucă. Acesta va participa și la o conferință de presă cu Raed Arafat, secretar de stat, și cu lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

“Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale – în pericol. Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu“, a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită.

Rata de vaccinare în România este de 38,8% (cu o singură doză) și 35,5% (cu schemă completă), potrivit datelor Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC), a doua cea mai scăzută din UE, după Bulgaria.

Foto- ec.europa.eu

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.