Scandal pe banii strânşi pentru victimele tragediei din Colectiv. Familiile răniţilor acuză asociaţiile, care s-au ocupat de strângerile de fonduri, că au deturnat sumele donate şi practic, banii necesari tratamentelor costisitoare nu au mai ajuns la cei care chiar au nevoie, informează B1 TV.

Au trecut aproape trei luni de la tragedia produsă în clubul Colectiv și nici acum victimele nu au primit banii necesari pentru îngrijirile medicale. Familiile celor răniți și-au pierdut răbdarea mai ales că tratamentele sunt extrem de costisitoare. Imediat după incendiu, mai multe sociații nonguvernamentale au strâns bani pentru ajutorarea victimelor, dar sumele n-au mai ajuns la cei care aveau nevoie.

„Atunci s-a vorbit de multe milioane de euro. Oamenii au donat pentru amărâţii ăia care trec prin chinuri groaznice. Au spus că vor plăti operaţiile de reconstrucţie. Unde sunt banii? Noi nu am primit nimic. Am vorbit cu mai mulţi părinţi, am vorbit şi cu victimele care au fost externate. Am găsit un avocat şi vrem să depunem o plângere la parchet. Vrem ca aceste fundaţii să dea explicaţii pentru banii strânşi. Noi suntem disperaţi că trebuie să luăm creme de arsuri de câte 12 milioane pe lună. Şi nu avem aceşti bani, nu avem de unde să îi scoatem”, a spus mama unei victime.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.