Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat după întâlnirea cu secretarul de stat Raed Arafat, că PSD nu votează prelungirea stării de alertă.

„Am avut o rugăminte la domnul ministru azi dimineață să avem o întâlnire, colegii mei medici în primul rând și alți lideri politici din Parlament: Dan Barna, Victor Ponta, liderul grupului UDMR. Am avut multe semne de întrebare. La unele ne-a răspuns dl ministru, la altele nu avea mandat din partea Guvernului. Am vrut în primul rând o părere de specialist.(…)

Nu considerăm că e nevoie de stare de alertă pe întreg teritoriul României, ținând cont de aceste excepții: purtarea măștilor în spații închise, distanțare de 1,5 metri. Să fie menținută starea de alertă în localitățile cu focare. Toate aceste lucruri se întâmplă pentru că nu s-a testat în masă în România. S-a dorit să se arate că lucrurile sunt sub control. Am transmis că, dacă forma de stare de alertă va fi aceeași ca acum o lună, sub nicio formă PSD nu va vota. (…)  Sunt hotărât în continuare să nu votăm prelungirea stării de alertă. Există anumite elemente pe care mi le-a adus la cunoștință domnul Raed Arafat, trebuie să țin seama de ele. Poate găsim o altă formă legislativă, juriștii noștri deja lucrează la acest lucru. Nu vom lăsa un vid legislativ și un haos în România”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.