Unul dintre cei mai bogati parlamentari romani, deputatul PC de Brasov Ion Dinita, este implicat in dosarul de coruptie care il vizeaza pe presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu. Potrivit unor surse judiciare, compania detinuta de Dinita, SC Gotic SRL, ar fi beneficiat de o serie de contracte atribuite ilegal de CJ Brasov si primariile din judet.

Potrivit Mediafax, ancheta procurorilor DNA vizează contracte de achiziţii publice atribuite ilegal de către Consiliul Judeţean catre SC Gotic SRL, patronata de deputatul Ion Diniţă, Răzvan-Ioan Diniţă (25 de ani) şi Valerica Diniţă.

Potrivit documentelor oficiale, firma deputatului PC a încheiat 13 contracte cu Consiliul Judeţean Braşov si primariile din judet, începând cu anul 2007, in valoare totala de peste 112 milioane de lei.

Averea deputatului Dinita: 9 apartamente, 3 case, 35 de terenuri si sapte firme

Potrivit declaratiei de avere depuse la Camera deputatilor, Ion Dinita detine una dintre cele mai consistente averi din Legislativ, cuprinzand 9 apartamente si 3 case, inclusiv la Cambridge. Conform aceleiasi declaratii, Dinita detine si 14 terenuri intravilane, 13 terenuri extravilane, şapte terenuri agricole şi un teren forestier, in judetele Brasov, Mures, Vrancea si Braila. In plus, deputatul conservator poseda si un teren agricol luat în consesiune pe 125 de ani în Cambridge.

Parlamentarul detine două autoturisme, BMW X5 şi Citroen 02, achizitionate în 2010, precum si obiecte de artă, bijuterii şi ceasuri în valoare totală de 90.000 de euro.

Ion Dinita are în conturi şi depozite bancare 6.463 de lire sterline, 255.458 de lei şi 14.101 euro.

Deputatul mai are acţiuni la şapte firme- SC Gotic SA, SC Târnava SA, Viva Agrosen SRL, Forex Club SA, Ferma D 2010 SRL, Atria Green Energy SRL şi Imi Compensare Creanţe SA.

În anul anterior depunerii declaraţiei de avere, deputatul a avut venituri de 58.908 de lei din indemnizaţia de parlamentar, 5.692 de lei din arendă şi 1.376.600 lei dividende de la SC Gotic SA. Soţia sa, Dorin Maria Diniţă, a avut, ca profesor la două şcoli generale din Braşov, venituri totale de 23.397 de lei.

Luni, deputatul PC Ion Diniţă, lider al filialei judeţene a PC, a fost audiat la DNA Braşov, în paralel fiind făcute percheziţii la SC Gotic SA, una dintre firmele sale, iar ancheta DNA vizează contracte încheiate între Consiliul Judeţean Braşov şi SC Gotic SRL, afirmă surse judiciare citate de Mediafax.

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.