După ce a tras în plug o viață întreagă pentru Țărișoară, Ilie Sârbu și-a ales, a cerut și, evident, va primi drept recompensă, un fotoliu comod de vicepreședinte la Curtea de Conturi, pentru următorii NOUĂ ani.
Tata Socru este un personaj extrem de controversat care nu vrea, sau nu este lăsat, să se hodinească, după atâția amari de ani în care s-a sacrificat pentru binele Patriei din Parlament, Minister, Consiliu județean, Mitropolie.
Că tata socru merge într-o funcție unde l-ar putea, sau nu, verifica pe ginere, este o premieră absolută în lume. Nu s-a mai văzut pe bătrînul continent, cel puțin până la invazia sau asaltul refugiaților sirieni. Dar Nu deranjează pe nimeni.
Că Ilie Sârbu este urmărit penal într-un dosar cu acuzații extrem de grave, dar că probabil parlamentarii (mulți dintre ei așteptând mascații la 6 dimineața, alții impostori, mulți agramați și analfabeți – fără să generalizăm, evident), nu vor fi deranjați de acest lucru și-l vor vota șef la o instituție care se numește Curtea de Conturi, este iar o premieră în toată lumea civilizată. Dar Nu deranjează pe nimeni.
Că Ilie Sîrbu este acuzat de un fost coleg de Senat că ar fi securist și că în calitate de șef al Administrației Cimitirelor din Timișoara “confecționa biografii false. Pe care le luau cu împrumut spionii României. Sau fantomele trimise de Ceaușescu pretutindeni în lume care luau chipul și biografia morților”. Să fie o fabulație sau nu? Dar Nu deranjează pe nimeni.
Că Ilie Sârbu se plimba cu elicoperul prin Dubai împreună cu ginerele, camuflat sub o vizită oficială care a costat foarte scump, fără să se știe motivul real, iar nu pare să intereseze pe nimeni.
Să nu disperam însă, poate face Curtea de Conturi un control.
La finalul mandatului de la Curtea de Conturi, Ilie Sârbu va avea 75 de ani!! Ce funcție va primi atunci ca recompensă pentru serviciile aduse statului român o să afle cei care îi vor supraviețui.

PS. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească Ilie Sârbu. Le îndeplinește?

Legea 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi republicata 2014. Lege nr. 94/1992 republicata 2014

 

Capitolul V – Numirea si statutul personalului Curtii de Conturi

Art. 47
(1) Dintre consilierii de conturi, Parlamentul numeste presedintii si vicepresedintii Curtii de Conturi si ai Autoritatii de Audit.
(2) Pentru a fi numiti consilieri de conturi, se cere indeplinirea urmatoarelor conditii: studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani in specialitatea studiilor absolvite si pregatire profesionala temeinica.

loading...

6 COMENTARII

 1. NU MAI DEZINFORMAȚI ! Ilie Sârbu are 65 DE ANI !!! Ilie Sârbu
  Politician
  Ilie Sârbu este un politician român, absolvent de teologie si stiinte economice. Între 2000-2004 a fost ministru al agriculturii în guvernul Năstase. În legislatura 2004-2008 a fost senator de Timiș din partea PSD. Wikipedia
  Născut: 26 mai 1950 (vârsta 65), Ciuta, Caraș-Severin
  Soție: Mariana Sârbu
  Copii: Daciana Sârbu

   • Scuze !
    Cu câteva minute înainte de a-mi pica ochii pe acest articol, am auzit la un post TV că Ilie Sârbu ar avea 75 de ani.
    Știind că nu-i așa și văzând 75 în titlu, m-am inflamat, să nu spun că m-am grăbit, fără a citi complet.
    Oricum, m-am convins încă o dată că sunt mulți aceia care sar la beregată, doar pentru a face pe plac autorului articolului.
    În fond, niște neica nimeni analfabeți !

 2. in Romania unele „personaje” publice au dificultati majore sa inchida usa la locuinta asa trebuie sa fim intelegatori ca unii cititori au dificultati sa citeasca un articol intreg 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.