Traian Băsescu este astăzi foarte supărat de modul în care acționează justiția, de altfel, principala preocupare a celor două mandate ale sale, dar și  cea mai importantă promisiune electorală a fostului președinte.

În ultimele sale interviuri, Băsescu vorbeste despre tortură în arestul preventiv, despre abuzuri ale procurorilor, și despre căutarea dreptății la CEDO.

Iată ce spunea la vedere Traian Băsescu. în campaniile electorale:

Din capitolul “O altfel de Justiție – Corupția: peste bord!” din Oferta Prezidențială a candidatului Traian Băsescu: “Băsescu Președinte o spune de pe acum: “Toți cei care au transformat Justiția într-o unealtă în lupta politică sau o cârpă de șters mizeriile pe care le fac ei în goana după bani și după putere sunt aruncați peste bord fără drept de apel! Băsescu Președinte garantează independența Justiției și neutralitatea acesteia în raport cu politicul”.

În 13 decembrie 2004, în primul discurs ținut după ce a fost ales președinte, Traian Băsescu spunea: “Nu este permis amestecul politicului în Justiție, Poliție, Parchet”.

În 3 iulie 2005, președintele Traian Băsescu le spunea magistraților prezenți la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Justiției că “nici un politician nu-și mai permite să sune la vreun șef de instanță, la vreun șef de Parchet, indiferent pe ce nivel al ierarhiei”.

Traian Băsescu le “garanta” magistraților “că nici unul dintre dumneavoastră nu o să auziți vreodată la capătul firului: “Președintele României la telefon!”.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.