Home international Ce este atât de elegant la „cea mai avansată gară din lume”?

Ce este atât de elegant la „cea mai avansată gară din lume”?

by George Avram

Tokyo — Considerată „cea mai avansată gară din lume”, care s-a deschis în orașul vest-japonez Osaka, este de fapt o nouă aripă a gării existente din Osaka, aflată la opt minute depărtare de „ieșirea subterană Umekita”. Aceasta  își propune să adauge 12.000 de pasageri la numărul curent de aproximativ 300.000 de pasageri zilnic al stației, oferind acces mai rapid la aeroportul internațional Kansai și la prefectura vecină Wakayama, o altă destinație turistică importantă.

„Noua stație va avea un impact uriaș asupra traficului pietonal”, a spus proprietarul local al barului Masao Tejima, vorbind la Television Osaka. „În special după pandemie, avem cu adevărat speranțe mari”.

Piesa centrală a gării de înaltă tehnologie sunt panourile sale unice de la podea până la tavan, care sunt asemănătoare cu separatoarele de cameră din casele tradiționale japoneze cunoscute sub numele de fusuma, și care alunecă pe caneluri în podea; în acest caz, pentru a proteja pasagerii împotriva căderii pe șine.

Panourile digitale afișează, de asemenea, detalii utile despre trenurile și rutele care se apropie și, spre deosebire de barierele convenționale, pot aluneca în diferite configurații, găzduind aspectul ușilor care pot varia de la tren la tren.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.