Home Actualitate NASA: Flashul care a luminat cerul Kievului nu a fost provocat de satelitul agenției spațiale americane

NASA: Flashul care a luminat cerul Kievului nu a fost provocat de satelitul agenției spațiale americane

by Ana Barb

O lumină misterioasă de pe cerul capitalei ucrainene Kiev a generat numeroase speculații. Oficialii de la Kiev au declarat că suspectează că este vorba despre un satelit NASA care a căzut pe Pământ, însă agenția spațială americană a declarat pentru BBC că acesta se afla încă pe orbită în momentul producerii flashului.

Forțele aeriene ucrainene au sugerat că flash-ul ar fi putut fi un meteorit.

Apărarea ucraineană este aproape sigură că lumina misterioasă nu a fost cauzată de un atac aerian rusesc.

Lumina puternică a fost observată pe cerul capitalei în jurul orei 22:00.

A fost activată o alertă de raid aerian, dar „apărarea aeriană nu a fost în funcțiune”, a declarat pe Telegram șeful administrației militare din Kiev, Serghei Popko.

Rețelele de socializare ucrainene au fost inundate de teorii și meme-uri despre ce ar fi putut fi flash-ul, o temă populară fiind aceea că ar fi fost provocat de extratereștri.

Dar purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene, Yuri Ihnat, a declarat pentru televiziunea ucraineană că blițul a fost văzut și peste Belarus, la nord, iar agenția spațială a Ucrainei a spus că este probabil legat de un corp cosmic care pătrunde în straturile dense ale atmosferei.

Oficialii de la Kiev au spus că depinde de experți să stabilească ce este, dar ceea ce era cel mai important este securitatea orașului.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.