Home Actualitate Câți parlamentari și-au întrebat alegătorii dacă sunt de acord să-și dea pensii speciale

Câți parlamentari și-au întrebat alegătorii dacă sunt de acord să-și dea pensii speciale

by I. B.

Parlamentarii și au votat pensiile speciale cu peste 300 de voturi pentru și 124 împotrivă. PNL a fost împotriva acestui proiect.

Ludovic Orban i-a întrebat pe parlamentari câți dintre ei și-au consultat alegătorii din colegiu sau câți au această măsură în promisiunile cu care au câștigat.

Președintele Iohannis poate să promulge acest proiect de lege sau poate să-l retrimită Parlamentului.
Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.
Potrivit iniţiativei legislative, ”cuantumul indemnizaţiei se acordă în limita a 3 mandate şi reprezintă produsul obţinut prin înmulţirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată. Cuantumul indemnizaţiei îl reprezintă produsul obţinut prin înmulţirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară realizată în luna anterioară solicitării de pensionare. Pentru mandate incomplete, indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de 6 luni de activitate parlamentară”.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.