Autoritățile din România au solicitat reprezentanților Bechtel din Statele Unite ale Americii contractul original încheiat în 2003 pentru Autostrada Transilvania, iar aceștia și-au dat acceptul să îl trimită, a declarat joi, la Realitatea TV, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova.

„Acest contract se afla la Ministerul Transporturilor. Eu am fost doar petentul care l-a cerut. Nu sunt autoritate polițienească sau de Parchet să caut contractul. Este dat dosarul la Parchet. Am solicitat celor de la Bechtel din Statele Unite să ne trimită originalul lor. Și-au dat acceptul. Înțeleg că o să-l primim.(…) Pe site s-a desecretizat și publicat contractul în forma lui din 2006, cu toate modificările care au fost. Ce nu s-a găsit a fost forma inițială din 2003. Nu s-a găsit originalul, că noi avem, normal, copia contractului. De asta nu l-am putut desecretiza. Eu aștept să apară odată, să îl trimită americanii să îl putem publica pentru a se liniști toți cei care au spus prostii pe marginea acestui lucru, pentru că nu vor afla nimic nou din contractul din 2003. Cine are răbdare să se uite la contractul din 2006 și la actele adiționale, care sunt și ele publicate și care spun foarte simplu cum se modifică contractul din 2003, și vrea să muncească puțin, are forma contractului din 2003 în față făcând un efort de maximum un sfert sfert de oră”, a spus Șova, întrebat fiind dacă a găsit contractul original încheiat cu Bechtel.

După 11 ani de la semnarea contractului, statul român avea 52 de kilometri de autostradă în funcțiune și 1,4 miliarde de euro deja plătite.

În data de 30 mai, DPIIS a anunțat că a fost semnat acordul de încetare a contractului de construire a Autostrăzii Brașov — Cluj — Borș (Autostrada Transilvania — n.r.) între Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și compania americană Bechtel International. Prin semnarea Acordului au fost stinse complet pretențiile Bechtel International Inc pentru suma de 37,2 milioane euro, TVA inclus.

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.