Home Actualitate Cântăreața Delia, dată dispărută după cutremurul din Nepal

Cântăreața Delia, dată dispărută după cutremurul din Nepal

by George Avram

Familia și prietenii artistei Delia Opran trăiesc momente dramatice, întrucât de două zile nu au mai reușit să ia legătură cu tânăra care se afla în Nepal, țara devastată în urma seismului cu magnitudinea de 7.9 pe scara Richter, produs sâmbătă în apropiere de Kathmandu, potrivit dcnews.

Artista Delia Opran și alți șapte români se aflau în Nepal în momentul producerii cutremurului devastator din această dimineață, în apropierea capitalei Kathmandu.

Până acum sunt aproape 700 de morţi, iar numărul lor poate creşte, alte 300 fiiind dispărute.

Delia Opran se afla în Nepal pentru o expediție pe cont propriu. În urmă cu două zile, tatăl său a vorbit cu ea, când i-a spus că se pregătește să plece de ascensiune. După cutremur, nimeni nu a mai reușit însă să ia legătură cu tânără.

În total, la momentul producerii seismului, opt români se aflau în Nepal. Patru dintre ei sunt în siguranță, însă despre ceilalți patru, doi turiști și doi alpiniști, nu se știe nimic, potrivit România TV.

Cutremurul înregistrat sâmbătă în Nepal, cu magnitudinea de 7.9, este cel mai puternic din ultimii 81 de ani din această țară.

Ministerul afacerilor Externe precizează în cadrul unui comunicat, potrivit Agerpres, că Ambasada României la New Delhi a întreprins, în regim de urgență, demersurile legale pe lângă autoritățile competente nepaleze, în vederea obținerii unor informații suplimentare privind posibila existență printre victime a unor persoane de cetățenie română, respectiv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români potențial afectați, urmare a producerii cutremurului cu magnitudinea de de 7,9 pe scara Richter din apropierea capitalei statului Nepal, Kathmandu, în dimineața zilei de 25 aprilie.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.