Cabinetul Cioloș a primit votul de încredere al parlamentarilor, cu 389 de voturi „pro”, cu 115 mai multe decât minimul necesar și 115  împotrivă.

În timpul dezbaterile, PSD, PNL, UDMR, UNPR şi minorităţile au anunţat că vor susţine Cabinetul, în timp ce ALDE şi PMP au spus că nu vor vota Guvernul. Fostul premier Victor Ponta și fostul președinte PNL Crin Antonescu au lipsit de la şedinţă.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat marţi, în faţa aleşilor, că noul guvern se va baza pe transparenţă în actul decizional, responsabilitate şi deschidere către dialog, acesta având datoria să înlăture cauzele tragediei de la Colectiv, mai ales corupţia.

„Sunt conștient că așteptările sunt uriașe”, a spus Cioloș.

„Împreună trebuie să înlăturăm cauzele tragediei, mai ales corupția. Încrederea în mediul politic pare slăbită, oamenii așteaptă o schimbare a felului de administrare a interesului public. Președintele și partidele politice au înțeles asta și de aici a izvorât noul guvern. Vrem să venim cu soluții care să pună bazele transformărilor structurale”, a declarat Cioloș, potrivit B1,

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.