Home Actualitate Boracay, locul 2 în topul plajelor lumii. În Manoc Manoc puteți trage chiar la vila Casa Timișoara!

Boracay, locul 2 în topul plajelor lumii. În Manoc Manoc puteți trage chiar la vila Casa Timișoara!

by Marta Andrei

La vreo 28 de ore de zbor de România – cu escale în Frankfurt, Istanbul, Dubai sau Singapore- se află o insula de vis. Chiar dacă ați putea fi descurajați de distanța mare și de timpul petrecut în aeroporturi și în avioane, merită efortul. În plus, gândiți-vă că este o aventura din momentul în care ieșiți de pe ușa casei. Iar ceea ce vă așteaptă în partea cealaltă a lumii merită cu prisosință efortul de a călători o zi și patru ore.

Cu numai 7 km lungime și 1 km lățime în cea mai strâmtă parte a sa, Boracay este o filipineză discretă și extrem de frumoasă, situată la 315 km sud de Manila. Are numai trei orășele: Yapak, Balabag și Manoc-Manoc (capitala), locuite de câteva mii de oameni care în marea lor majoritate se cunosc între ei. Tihna plutește asupra insuliței, plaja e decupată parcă din ilustrate, peisajul predispune la visare, iar apa cristalină e ideală pentru snorkeling și scufundări. Zecile de golfulețe risipite generos de jur împrejur reprezintă alternative ideale la foarte populara White Beach (flancată de boutique-uri cochete), care a ocupat locul 2 în clasamentul mondial al plajelor, întocmit de TripAdvisor. În plus, atmosfera inedită, tușa locului, tradițiile, o altă cultură, toate sunt mnotive să vă bucurați de aventura pe care ați visat-o. Imaginile sunt de vis, iar cei care sunt pasionați de fotografii, au ce să posteze pe rețelele de socializare, dacă asta își doresc, sau au cu ce să laude prietenilor odată întorși acasă.

Și gurmanzii au parte de un festin. Boracay mai este cunoscută pentru scoicile puka, foarte rare, considerate de cunoscători cele mai gustoase din lume. Nu e de mirare că restaurantele de top de pe mapamond aleg să se aprovizioneze de aici cu râvnitele delicatese! Așadar, aveți ocazia să aveți la masă cele mai proaspete scoici puka, pentru care alții, la miid e km distanță, sunt dispuși să plătească scump acest răsfăț.

Este clar, vă garantăm, turiștii nu au cum să se plictisească în Boracay, pentru că relaxarea se îmbină cu posibilități multiple de distracție. Pe insulă există o sumedenie de localuri și magazine, ba chiar și un mall, plus diverse terenuri de sport – unul de golf profesionist cu 18 găuri, câteva de baschet, de tenis- pot fi urmate cursuri de echitație, se pot face scufundări în larg la barierele de corali sau se pot practica windsurfing-ul și parasailing-ul. În plus, excursiile pot fi nenumărate. Pentru cei dornici să exploareze și împrejurimule, există o mulțime de alte insule în împrejurimi care își așteaptă vizitatorii, unde alte surprize îi așteaptă să fie descoperite, pentru că fiecare loc este aparte, fiecare insulă are ceva deosebit. Nicio destinație nu te va dezamăgi, asta este clar.

Un alt lucru inedit este, desigur, canalele străjuite de vedetație și nisip, strâmpe, astfel încât accesul se face doar cu bărcile. Dar aceasta nu este nicio problemă, deoarece localnicii abia așteaptă să vă ofere o mână de ajutor și sunt încântați să se ofere drept ghizi. Astfel, cu numai 20 de euro de căciulă vizitezi o insulă, faci scuba-diving și te delectezi cu creveții gătiți de oamenii locului, care nu seamnă cu nimic din ce știai, care au amprenta locului, cu totul și cu totul inedit.

Iar dacă până în urmă cu vreo trei decenii, Boracay era un colț pescăresc, care părea uitat de lume și încremenit în timp, acum, pe insulă sunt peste 300 de hoteluri și pensiuni, pentru toate buzunarele și gusturile, de lux, pentru VIP-uri, sau pentru cei care preferă să trăiască mai aproape de localnici. Cazarea pornește de la 10 euro pe noapte într-o colibă pe malul mării și ajunge la sute de euro în spectaculosul complex Shangri-La, căutat și apreciat de turiști din toată lumea. În ofertele agențiilor românești, sejurul de 8-10 zile, la 4 stele, în acel colț de paradis costa în jur de 2.000 de euro, cu tot cu transport și taxele incluse. Și dacă tot vorbim de compatrioți, să menționăm și că în Boracay există localul Levantin deținut de o româncă, iar în Manoc Manoc puteți trage chiar la vila numită… Casa Timișoara! Era imposibil ca un român întreprinzător să fi ratat ocazia să profite de acest loc de vis, nu doar pentru relaxare, ci și pentru o afacere de succes.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.