Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a spus miercuri, că nu există o creștere a fluxului de persoane la granița noastră și nu este motiv pentru ca Ungaria să ridice un gard.

„Am informat Comisia Europeană de intenția Ungarie de a construi un gard la granița cu România. Nu există o creștere a fluxului de persoane la granița României. Nu există niciun motiv pentru o astfel de abordare. Partea ungară de fiecare dată aruncă un anume mesaj, după care noi reacționăm legitim și apoi rezultă că partea românească e cea care a început dialogul. Nu vrem să intrăm în acest joc care ascunde situația complicată a Ungariei pe plan european”
, a spus Aurescu.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a condamnat dur miercuri afirmațiile premierului Victor Ponta la adresa Ungariei. Peter Szijjarto a spus că „Ponta și-a pierdut autocontrolul prin unele afirmații iraționale și jicnește cu asta întreaga Ungarie”.

 

loading...

1 COMENTARIU

  1. Un eventual gard construit la granita cu Romania va descuraja orice migrant sa treaca ilegal frontiera sarbo-romaneasca cu scopul de a ajunge, tot ilegal, prin Romania in Ungaria. Deci, gardul, daca se va construi, va proteja in primul rand Romania. Moca, cum ii place in general romanului. Pacat ca Ponta, si restul, sunt incapabili sa inteleaga treaba asta. In loc de multumiri, injura si ataca Ungaria in mod subuman, aratandu-si adevaratul caracter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.