Home Actualitate Biserica vs Curtea Constitutionala. Cum contrazice Patriarhia o decizie a CCR

Biserica vs Curtea Constitutionala. Cum contrazice Patriarhia o decizie a CCR

by Ioana Popescu

Reprezentantii Patriarhiei au precizat, marti, ca „statutul actual al Religiei in invatamantul public este conform cu legislatia”, dupa ce, in urma cu mai putin de o saptamana, Curtea Constitutionala a decis contrariul.

Potrivit CCR, nu este constitutionat ca parintele sa fie cel care, in cazul in care nu reste ca unul dintre copiii sai sa studieze religia, sa solicite retragerea elevului de la aceasta ora. Potrivit judecatorilor CCR, cei care trebuie sa faca solicitare sunt parintii care doresc ca orele de Religie in scoala sa fie urmate de copiii lor.

Reprezentantii Biserii Ordodoxe Romane sustin ca legislatia nu trebuie modificata in conformitate cu decizia definitiva a Curtii Constitutionale, pentru ca „sistemul national de invatamant nu prevede posibilitatea existentei disciplinelor cu statut facultativ”.

Intr-un comunicat de presa remis marti, Patriarhia Romana anunta ca „statutul actual al Religiei in invatamantul public este conform cu legislatia romaneasca si se afla in multe tari ale Uniunii Europene”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.