12 persoane persoane au murit sâmbătă și duminică, în urma tragediei din Club Colectiv. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 44.
Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca, a explicat pentru Realitatea TV că pentru victimele incendiului începe o săptămână critică, fiind aşteptat „un număr important de decese”.
Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca, a explicat la Realitatea TV că cei doi pacienţi care au decedat duminică dimineaţa „erau incluşi în lista de pacienţi critici încă de la momentul internării. Aveau arsuri de gravitate medie sau chiar mare, dar, repet, arsurile respiratorii sunt cele care dau măsura gravităţii evoluţiei acestor cazuri şi îşi pun amprenta pe raza de decese”.

La spitalul Bagdasar-Arseni mai sunt internate 15 victime ale incendiului din clubul Colectiv: 10 răniţi – la secţia de Terapie Intensivă, dintre care 4 în stare critică, 4 în stare foarte gravă şi 2 în stare gravă, iar alţi 5 pacienţi – în secţia de Chirurgie plastică.

„Pacienţii care necesită intervenţie chirugicală sunt operaţi, se face tot ce e posibil pentru ca cei care sunt sub îngrijirea noastră să primească tot ce e mai bun. Pacienţii care sunt pe etaj, în secţia de Chirurgie plastică, au evoluţie bună şi sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să meargă spre casă. (…) Majoritatea pacienţilor sunt stabilizaţi, urmează procedurile chirurgicale necesare etapei următoare şi putem să fim optimişti în ceea ce priveşte evoluţia lor „, a explicat Andrei Mircea Carantino, șeful Secției Chirurgie Plastică.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, în cursul zilei de duminică vor fi transferaţi doi pacienţi de la Terapie Intensivă, iar „activitatea îşi continuă cursul normal”: „Medicii au început să panseze la 7 dimineaţa, iar în paralel se desfăşoară şi activitatea normală a spitalului. Din punct de vedere administrativ şi al organizării, s-au perfectat actele necesare pentru transferul în străinătate, s-au asigurat mijloacele terapeutice şi accesul la 4 săli de operaţie. Lucrăm cu suficient personal, dar asta datorită activităţii în mare parte voluntare a angajaţilor noştri. Beneficiem şi de ajutorul unor colegi din ţară. Este asigurată intreaga logistică terapeutică.”

În acest interval, nu mai puţin de 12 răniţi au murit, 10 dintre ei în spitalele din Bucureşti, iar doi în Olanda, unde ajunseseră pentru îngrijiri suplimentare. Aflaţi mai jos cine sunt cei care au pierdut bătălia pentru viaţă, după o săptămână de luptă.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.