Femeile au fost ”subjugate” bărbaţilor pentru cea mai bună parte a istoriei, iar acum oamenii de ştiinţă cred că au descoperit cauza care a făcut ca reprezentantele sexului frumos să fie tratate cu inferioritate.

Un nou studiu publicat într-un jurnal de specialitate sugerează că oamenii care au trăit în triburi preistorice de vânători-culegători au avut o atitudine mult mai lipsită de prejudecăţi în legătură cu egalitatea dintre sexe decât se credea înainte. Mai mult, egalitatea dintre femei şi bărbaţi aducea avantaje legate de supravieţuirea comunităţii, dar şi de dezvoltarea limbajului şi a abilităţilor sociale care au făcut posibilă evoluţia umanităţii, arată cercetătorii.

”Rezultatele noastre sugerează că legătura din cuplu dar şi egalitarismul sexual din istoria evoluţiei umane ar fi avut un efect de transformare a organizării sociale umane”, se arată în cercetare.

Ceea ce a făcut ca balanţa să se încline în favoarea bărbaţilor nu ar fi fost activităţile tipic masculine, cum ar fi vânătoarea, ci agricultura.

Sursă: The Guardian, Descopera

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.