Sute de mii de români pot face în fiecare lună economii substanţiale la carburanţi, pentru că preţurile din ţările de lângă noi sunt mai mici. Am calculat cât puteţi economisi, în funcţie de ţara din jur la care puteţi alimenta, informeaza Economica.net.

În România, preţul mediu la benzina standard de 95 este echivalentul a 1,086 euro pe litru, potrivit ultimelor date ale Oil Bulletin, serviciul de monitorizare a pieţei carburanţilor al Comisiei Europene, valabile pentru 25 aprilie. Motorina are un preţ mediu, la noi, de 1,045 euro pe litru.

Prima comparaţie, cu Bulgaria: un litru de benzină de 95 costă doar 0,92 euro, iar un litru de motorină costă 0,877 euro. Aşadar, diferenţa este de 16,6 eurocenţi pentru fiecare litru de benzină. Deci, la un plin de 50 de litri, şoferul român care alege să alimenteze în Bulgaria va avea de câştigat 8,3 euro, adică 37 de lei. În cazul motorinei, diferenţa este de 16,8 eurocenţi, aşadar, la un plin, se câştigă aproape 38 de lei. Poate că diferenţa nu este mare la un singur plin dar, teoretic, nu există nicio oprelişte pentru a face oricâte plinuri doriţi în Bulgaria. La 12 plinuri pe an, adică unul pe lună câştigaţi 450 de lei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.