Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem din Bruxelles și  o explozie la metroul din Bruxelles.  Bilanţul victimelor se ridică  la 34 de morţi şi peste 170 de răniţi.  Atacul de la aeroport a fost unul de tip sinucigaş, a confirmat procurorul general al Belgiei.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a anunțat că nu există cetăţeni români printre victime.

Atentatele din Bruxelles vin la doar câteva zile după arestarea creierului atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam, în suburbia bruxelleză Molenbek.

Presa internaţională se întreabă dacă este vorba de o ripostă a teroriştilior la această arestare, scrie Courrier International într-o revistă a presei europene. Iar dacă aşa stau lucrurile, ar fi putut fi prevenite atentatele?

“Teroriştii lovesc deseori în apropiere”, scrie The Guardian, adăugând că ameninţarea terorsită din Europa nu va dispărea după arestarea unei singure persoane. “Pentru terorişti, scopul este să arate că pot să terorizeze în continuare şi să se mobilizeze violent. Nu este vorba atât de răzbunare, ci de dorinţa de a arăta că încă au o capacitate puternică de a lovi”.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.