Home Actualitate Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: Regele Charles este un rege modern pentru o epocă modernă. La începutul discursului va spune că vine să slujească, nu să fie slujit

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: Regele Charles este un rege modern pentru o epocă modernă. La începutul discursului va spune că vine să slujească, nu să fie slujit

by Ana Barb

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti Andrew Noble a spus într-un interviu acordat News.ro, preluat de G4media că astăzi va fi o ceremonie istorică, cea a încoronării regelui Charles al III-lea, un monarh modern pentru o epocă modernă.

„Va părea că e o ceremonie istorică, şi în mare parte aşa şi este, dar cuvintele alese sunt complet moderne. Reflectă societatea britanică modernă şi tensiunile şi presiunile care există în sânul acesteia. Aşadar, când vom vedea pentru prima oară procesiunea, vom vedea în faţă reprezentanţii a opt religii non-creştine.

Vom avea reprezentanţi ai musulmanilor suniţi şi şiiţi, ai hinduşilor Sikh, ai budiştilor, ai evreilor…Toţi vor fi reprezentaţi.Vom avea un copil care îl va întâmpina pe rege în catedrală. Această decizie e una crucială. Ea scoate în evidenţă faptul că nu e încoronarea unui monarh distant şi atotputernic, aşa cum era în 1661, când a fost folosită pentru prima oară coroana. Ci e un rege modern pentru o epocă modernă. Aşa va spune şi el, la începutul discursului său de încoronare, el vine să slujească. Nu ca să fie slujit”, a explicat acesta.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.