Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, transmite un mesaj ferm catre toti liberalii, în care enunță cel mai mare pericol care pândește partidul în acest moment. Avertismentul pleacă de la votul privind urmarirea penala a lui Varujan Vosganian.

„Au existat reacții dure ca urmare a votului din Senat, așa cum era firesc. Este un moment în care ne dăm seama că fiecare greșeală ne poate costa foarte scump: încrederea electoratului care a ales o schimbare în noiembrie 2014. Oamenii au aceleași așteptări de la noi – de altfel, așteptări firești, dar pe care clasa politică le-a trădat constant: să acționăm în spiritul a ceea ce spunem, să ne comportăm democratic, să ne asumăm faptul că nu suntem cetățeni de rang superior, mai ales în fața legii.

Fără a vrea să găsesc scuze nimănui, țin să spun că incidentul din Senat nu este unul definitoriu pentru PNL. Tocmai de aceea, cred că suntem datori ca în cel mai scurt timp să demonstrăm lucrul acesta. Un prim pas – necesar, dar nu suficient – a fost deja făcut, prin demisia dlui senator Vosganian din PNL. Îmi doresc, de asemenea, ca împreună cu colegii mei, să găsim soluții pentru ca astfel de situații să nu se repete.

Cred că cele mai aspre sancțiuni au venit sub forma reacțiilor în urma votului din Senat și sunt convinsă că toți colegii mei le-au resimțit. De aceea, este important să conștientizăm că fiecare dintre noi este responsabil pentru imaginea PNL și pentru cum va evolua încrederea oamenilor în noi.

Mesajul meu nu doar către senatorii PNL, ci către toți colegii liberali, este să învățăm lecția acestor zile. PNL a atins un vârf al încrederii electoratului, iar pericolul cel mai mare acum este să dezvoltăm un sentiment de automulțumire. Acest moment bun, în care ne aflăm încă, ne obligă, însă, la maximă responsabilitate și luciditate”, spune Alina Gorghiu, pentru stiridiaspora.com.

loading...

1 COMENTARIU

  1. „să ne comportăm democratic”

    Doamna asta incepe sa bata campii.

    Democratic inseamna sa respecti votul si decizia care i-au fost favorabile lui V.

    In plus, daca Johannis poate emite generalitati cu privire la aceste imunitati, nu are nici un drept sa comenteze in particular fiecare vot.
    Si hai sa fim seriosi, trebuie sa-l punem pe V in aceiasi oala cu toti praduitorii care ne-au secat tara de vlaga si resurse? Daca chiar trebuie, atunci suntem intr-adevar idioti si ne meritam soarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.