Potrivit unui studiu recent, consumul regulat de peste gras scade riscul de a suferi de depresie.

Gratie aportului de proteine, vitamine si minerale, pestele este un aliment indispensabil in orice dieta, cu efecte benefice pentru sanatate.

Un studiu publicat in Journal of Epidemiology&Community Health arata ca acizii grasi omega-3 din pestele gras (sardine, somon, hering, ton, pastrav) ne protejeaza impotriva depresiei.

La studiul realizat de cercetatori chinezi de la Universitatea din Qingdao au participat 150.000 de adulti. Prelucrarea rezultatelor a aratat ca pestele gras duce la scaderea cu 17% a riscului de depresie, efectul fiind acelasi atat la femei, cat si la barbati.

Mai este recomandat pentru ca potenteaza activitatea cerebrala. Nutritionistii recomanda in acest sens doua portii de peste pe saptamana.

Potrivit cercetatorilor, lipsa din organism a unor nutrienti cauzeaza un declin al functiilor cerebrale.

Mai mult decat atat, este bine de retinut ca acizii grasi omega 3 previn formarea cheagurilor de sange si aritmiile cardiace.

In concluzie, pentru evitarea depresiei se recomanda o alimentatie saraca in zaharuri si bogata in fibre si acizi grasi omega 3.

Foto: pixabay.com, alegesanatos.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.