Home Opinie Nicu Ciucă, în loc să le mulțumească românilor, le mulțumește angajaților și partidelor politice de la guvernare

Nicu Ciucă, în loc să le mulțumească românilor, le mulțumește angajaților și partidelor politice de la guvernare

by Oana Stănciulescu

Premierul Nicolae Ciucă a ținut astăzi, în deschiderea ședinței de guvern, un mic discurs de sfârșit de an, în care a amintit de cei care au fost importanți pentru domnia sa în 2022. Mulțumirile au început cu salariații guvernului și au continuat cu coaliția de guvernare. Să mulțumești unor angajați pentru că își fac treaba pe lefuri grase poți, desigur, să o faci, în cadru unei întâlniri cu aceștia sau prin ce modalitate dorești, dar să mulțumești PNL și PSD, în ședința de guvern în care te chinui să iei decizii pentru cei care ți-au dat banii pe mână, e deja nu doar inadecvare, spune ceva despre cum gândesc guvernanții României din acest moment. Nicolae Ciucă, angajații, PSD și PNL sunt la putere ca să ia deciziile cele mai bune pentru cetățenii care plătesc taxe și impozite, bani care formează, în cea mai mare parte, bugetul de stat, în lipsa altor măsuri economice inteligente, în afară de creditele pe care le poate accesa și un student de la ASE.

“În plan intern, aș dori să subliniez și să mulțumesc coaliției de guvernare. S-a putut și se poate constata că athnci când avem o colaiție stabilă, constituită din partidele care ți-au asumat responsabilitatea guvernării, PNL, PSD și UDMR, practiv prin această stabilitate am putut să inspirăm încrederea tuturor partenerilor sociali, de asemnea să inspirăm ăncredere partenerilor noștri externi care au văzut în România o oportunitate de investiții”.

Nicolae Ciucă nu a vorbit nici despre tineri, nici despre vârstnici, nici despre românii din diasporă care, de-a lungul timpului, au devenit cel mai mare investitor al României, acceptând munci grele, condiții deloc ușoare, dar și dorul de copii și familie.

Desigur, nu ne așteptam să fie un discurs precum al Regelui Charles III al Marii Britanii care s-a referit la concetățenii săi care caută modalități să-și plăteascî facurile, să-și hrănească familiile sau să-și încălzească locuințele, sau la cei din afara UK care se confruntă cu războaie și foamente. Poate puțină compasiune ar fi fost de așteptat, deși în lipsa unor măsuri, fapte concrete care să demonstreze că ești în slujba poporului, nu în slujba partidelor și a camarile politice, nu face nici cât o ceapă degerată.

Foto- gov.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.