Home Economie Guvernul ia în calcul revenirea la TVA de 19% aşa cum a cerut preşedintele Traian Băsescu

Guvernul ia în calcul revenirea la TVA de 19% aşa cum a cerut preşedintele Traian Băsescu

by Ioana Popescu

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN al PDL, că Guvernul analizează posibilitatea revenirii la TVA de 19% şi impozitarea pensiilor.

„Facem o analiză în Guvern să vedem datele financiare cu Ministerul de Finanţe şi vă spunem care sunt rezultatele”, a precizat Şeitan, la întrebarea cum vede revenirea la TVA de 19% şi impozitarea pensiilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, în comuna nemţeană Doljeşti, unde localnicii i s-au plâns de creşterea preţurilor, că TVA „trebuie dată înapoi jos” şi că toate pensiile trebuie impozitate.

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la Tulcea, că Taxa pe Valoarea Adăugată poate fi scăzută numai dacă vor fi găsite măsurile necesare acoperirii veniturilor aduse de aceasta la bugetul de stat, iar respectivele măsuri vor fi acceptate de Parlament, pentru că doar impozitarea pensiilor nu este suficientă.

La finalul şedinţei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Tulcea, premierul Emil Boc a fost întrebat de jurnalişti dacă este posbil ca în perioada imediat următoare Guvernul să decidă scăderea TVA.

Guvernul a decis creşterea TVA de la 19% la 24%, începând cu 1 iulie. Decizia a fost luată după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale unele măsuri de austeritate din legile pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.