Home Sport SUA condamnă cenzura mediatică „fără precedent” din Rusia: Autorităţile de la Moscova au blocat accesul la bloguri ale opozanților şi la site-uri critice la adresa Kremlinului

SUA condamnă cenzura mediatică „fără precedent” din Rusia: Autorităţile de la Moscova au blocat accesul la bloguri ale opozanților şi la site-uri critice la adresa Kremlinului

by S. C.

Statele Unite au condamnat vineri cenzurarea „fără precedent” a presei din Rusia, care se reflectă, în special, prin blocarea site-urilor de Internet ale opoziţiei şi interzicerea surselor alternative de informare pe tema crizei din Ucraina.

„Statele Unite sunt profund tulburate de îngustarea bruscă a spaţiului alocat presei independente şi libere din Rusia”, a declarat Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, potrivit mediafax.

„În cursul anului care s-a scurs, Guvernul rus a aprobat o serie de legi care instaurează o cenzură şi restricţii fără precedent în presă şi publicaţiile pe Internet”, a adăugat ea.

Marie Harf a evocat demiterea Galinei Timcenko, redactorul-şef al celui mai vechi şi citit site de ştiri din Rusia, Lenta.ru. Aceasta din urmă a fost demisă pentru „difuzarea unor documente cu caracter extremist”. Mai exact, site-ul Lenta.ru a difuzat un interviu cu un membru al Pravîi Sektor (Sectorul de Dreapta), o mişcare radicală şi naţionalistă ucraineană care s-a aflat în prima linie în timpul ciocnirilor din Kiev.

De asemenea, autorităţile ruse au blocat accesul la blogul opozantului Aleksei Navalnîi şi la alte trei site-uri critice la adresa Kremlinului.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.