Home Actualitate Cine este persoana care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat/ ITIA motivează suspendarea de 4 ani

Cine este persoana care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat/ ITIA motivează suspendarea de 4 ani

by George Avram

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a  făcut publică decizia tribunalului Sport Resolutions de a o suspenda 4 ani pe Simona Halep, în raportul prezentat fiind menționat și numele persoanei care i-a recomandat suplimentul contaminat.

Fizioterapeuta Candice Gohier (Academia Mouratoglou) este cea care i-a recomandat Simonei Halep suplimentul contaminat

ITIA a publicat un document de 126 de pagini în care prezintă acuzațiile aduse Simonei Halep.

Potrivit raportului, suplimentul de colagen (Keto MCT) i-a fost recomandat Simonei Halep de Candice Gohier de la Academia Mouratoglou.

​„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou), doamna Gohier i-a recomandat Simonei trei produse de la un furnizor, pentru a-i înlocui băutura cu electroliți, băutura de recuperare și„Keto MCT”. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022.

„Halep susține că prezența roxadustatului în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei”, se arată în comunicatul ITIA.

Contaminarea Keto MCT cu Roxadustat nu poate explica concentrația găsită în proba Simonei Halep, care este semnificativă

Cu toate acestea, contaminarea Keto MCT cu Roxadustat nu poate explica concentrația găsită în proba din 29 august, spune tribunalul.

În urma analizelor realizate de specialiști, suplimentul contaminat poate genera o cantitate de Roxadustat mult mai mică decât cea descoperită în urma testului antidoping.

Astfel, Sport Resolutions a ajuns la concluzia că Simona a ingerat probabil o anumită cantitate de Roxadustat dintr-o altă sursă, neidentificată.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.