Home Economie FMI a sugerat guvernului Ponta să scumpească gazele interne până la nivelul celor internaționale

FMI a sugerat guvernului Ponta să scumpească gazele interne până la nivelul celor internaționale

by Ioana Popescu

Oficialii Fondului Monetar Internațional le-au sugerat autorităților române să crească prețul gazelor de producție internă până la nivelul celor de pe piețele internaționale, însă acest lucru ar fi blocat industria, a declarat, vineri, Mihai Albulescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, prezent la o conferință pe tema gazelor de șist.

‘Acum dau din casă: cei de la FMI ne-au spus că, dacă erau în locul nostru, ar fi majorat prețul gazelor interne la nivelul prețurilor europene, adică la 380 de dolari pe mia de metri cubi. Dar, dacă am fi făcut așa, am fi blocat industria, întrucât aceștia (cei din industrie — n.r.) sunt înceți, n-au făcut niciun fel de modernizare. Deci uitați-vă în ce situație suntem’, a afirmat el, într-un discurs care promova beneficiile extracției gazelor de șist.

În prezent, prețul gazelor de producție internă pentru industrie este 215 dolari pe mia de metri cubi, iar convergența cu prețul de import va trebui atinsă la finele anului 2014, când se va termina perioada de liberalizare a pieței., potrivit agerpes.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.