Home Actualitate 165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. Cartea care desfiinteaza mitul mortii poetului: diagnosticul de sifilis, eronat

165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. Cartea care desfiinteaza mitul mortii poetului: diagnosticul de sifilis, eronat

by Ioana Popescu

La 165 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu, „maladiile imaginare ale eminescologilor” sunt demontate intr-un volum editat de Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta, in care se prezinta o abordare noua a bolilor si marelui poet.

Lansarea volumului va avea loc cu ocazia Zilei Culturii Nationale, in sala Theodor Pallady a Academiei Romane.

Volumul este o restituire morala a adevarului medical privind maladiile lui Eminescu si ultimii sai ani de viata, realizat intr-o perspectiva interdisciplinara si inedita in 10 articole complementare semnate de specialisti de prestigiu din medicina romaneasca actuala – Irinel Popescu, Ioan Aurel Pop, Cecilia Carja, Ioana Bonda, Victor A. Voicu, Octavian Buda, Dan Prelipceanu, Calin Giurcaneanu, Bogdan O. Popescu, Eduard Apetrei, Codrut Sarafoleanu, Vladimir Belis – precedate de un „Argument”, de Eugen Simion, informeaza un comunicat remis Mediafax.

Din perspectiva diferitelor specialitati medicale, este desfiintat mitul privind moartea poetului in urma unei lovituri, precum si diagnosticul de sifilis care i-a fost atribuit lui Eminescu, din cauza caruia si-a petrecut ultimii ani de viata in institutia doctorului Sutu, se mai arata in comunicatul citat.

You may also like

1 comment

Je suis care e! 15 ianuarie 2015 - 21:44

Oana Stănciulescu, cunoscuta ziaristă și realizatoare TV, se desparte de Antena 3. Anunțul a fost făcut de Oana Stănciulescu pe pagina de Facebook.

„Contractul dintre mine și Antena3 încetează începând de astazi (15 ianuarie, NR). După 24 de ani de jurnalism, consider în continuare că libertatea de exprimare este un bun câștigat care nu poate fi luat nimanui!” a scris cunoscuta realizatoare TV pe Facebook.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.