Județele Covasna și Harghita sunt pline de organizații de tineret de extremă dreaptă care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon, alipirea Transilvaniei la Ungaria și refacerea Ungariei Mari.

Membrii HVIM la o manifestare publică în centrul municipiului Târgu Secuiesc, unde primar este UDMR-istul Bokor Tibor. Tinerii țin un baner pe care se poate citi ”ținutul secuiesc nu e România”
Membrii HVIM la o manifestare publică în centrul municipiului Târgu Secuiesc, unde primar este UDMR-istul Bokor Tibor. Tinerii țin un baner pe care se poate citi ”ținutul secuiesc nu e România”

Extremismul maghiar este încurajat de UDMR

De foarte multe ori aceste organizații lucrează foarte bine alături de elita politică a comunității maghiare din România, fie că vorbim de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Partidul Civic Maghiar (PCM) sau Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Iar UDMR, ca principală formațiune care controlează politic zona, are grijă să finanțeze din fonduri publice, prin diferite ONG-uri interpuse, acțiunile acestor organizații extremiste maghiare.

Toate aceste organizații sunt tolerate și încurajate de UDMR, participând activ, de multe ori ca parteneri, la diferite manifestări ”culturale” organizate de UDMR sau PCM în județele Covasna și Harghita.

Una din aceste organizații extremiste maghiare este “Miscarea tinerilor din cele 64 de comitate” – HVIM (cele 64 de comitate ale Ungariei Mari), o organizație de tineret foarte bine pusă la punct, care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon și refacerea Ungariei Mari și care este foarte activă în județele Covasna și Harghita.

Cu ce se ocupă tinerii de la HVIM?

Spre exemplu, membrii HVIM au defilat vineri, 15 martie 2013, la Târgu Secuiesc, în deschiderea paradei dedicată Zilei maghiarilor de pretutindeni, manifestare la care a participat și vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.

Membrii HVIM au participat, cu acordul primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras, la Zilele Sfântu Gheorghe (ediția din 2011) prin instalarea unui cort în centrul orașului unde au promovat materiale iredentiste.

HVIM organizează diferite tabere ”culturale” în județele Covasna și Harghita în care promovează ideologia revizionistă maghiară. Membrii HVIM s-au bătut cu forțele de ordine în data de 10 martie 2014 la Târgu Mureș în timpul unui marș revizionist neautorizat. De astfel, membrii aceleiasi orgabnizatii au tulburat manifestările dedicate Zilei Naționale a României ce au avut loc în data de 1 decembrie 2013 la Sfântu Gheorghe.

”Susţinem “Novorossia” independentă”. Membrii organizației extremiste maghiare HVIM sunt alături de separatiștii pro-ruși
”Susţinem “Novorossia” independentă”. Membrii organizației extremiste maghiare HVIM sunt alături de separatiștii pro-ruși

Revizionismul maghiar mizează pe un sprjin al Rusiei

Membrii HVIM sunt alături de separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei pentru că mizează pe un sprijin al Rusiei în lupta lor, și a celor de la UDMR, PCM sau PPMT dar și a altor organizații extremiste maghiare, pentru un așa-zis ținut secuiesc autonom și chiar pentru o Transilvanie independentă care ulterior să fie alipită la Ungaria.

Din păcate însă, acțiunile iredentismului maghiar sunt potențate de lipsa de reacție a autorităților de la București și de trădarea națională a clasei politice românești.

15 martie 2013, Târgu Secuiesc, România. Membrii HVIM în coloana oficială în timpul manifestărilor dedicate Zilei Ungariei.

Articolul a fost publicat pe Expres Magazin, pe 4 septembrie 2014

loading...