PSD, PNL și ALDE au depus joi ,la Senat, proiectul de lege pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali până pe 1 noiembrie.
Proiectul prevede că mandatul aleșilor locali va fi prelungit până la 1 noiembrie 2020, iar alegerile locale pot fi organizate cel mai târziu în luna octombrie.

Sub semnăturile lui Marcel Ciolacu (PSD), Florin Roman (PNL), Alfred Simonis (PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) proiectul de lege a fost depus la Senat și prevede printre altele ca data alegerilor locale din acest an se stabileşte prin lege organică de către Parlament și nu Guvern cum este în prezent.

”Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc până la data de 01 noiembrie 2020”, prevede proiectul de lege.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că pesediștii și liberali s-au înțeles pe data desfășurării alegerilor locale acesta fiind pe 27 septembrie.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.