Home Actualitate România, țara în care autoritățile nu văd dronele nici când cad pe teritoriul său

România, țara în care autoritățile nu văd dronele nici când cad pe teritoriul său

by George Avram

 Autoritățile din România, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, au negat două zile că o dronă ar fi căzut pe teritoriul țării. Întrebat de jurnaliști cum a fost posibil acest lucru, Klaus Iohannis a declarat că „toată comunicarea a fost făcută cu bună-credință și în baza dovezilor avute”. Dar doar de bună credință sau și de profesionalism este nevoie într-o situație atât de complicată ca aceasta?

Iohannis a făcut aceste declarații în conferința de presă comună cu președinții Polonei, Andrzej Duda, Lituaniei, Gitanas Nausėda, şi cu premierul Croației, Andrej Plenković, la finalul Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) organizat miercuri la București.

„Nu putem face afirmații care angajează statul român în baza unor supoziții. Trebuie să avem dovezi pentru asta”

  • În situația în care ne aflăm, în situația de război la granița noastră, trebuie să înțelegem că avem o situație fluidă, cum spun experții. Deci astăzi, avem altă situație decât ieri, asta este.

  • Toată comunicarea noastră a fost făcută cu bună credință și în baza dovezilor de care am dispus noi. Nu putem să facem afirmații care angajează Statul român în baza unor supoziții.

  • Trebuie să avem dovezi pentru asta. Ministerul Apărării m-a informat, și sunt convins că de bună credință, că nu există astfel de piese și asta a fost comunicarea făcută public. Între timp, situația s-a schimbat, au apărut astfel de piese, am dispus verificări rapide, profesioniste, după care vom face următorii pași.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.