Home Actualitate O româncă, în comisia UE pentru salvarea patrimoniului istoric afectat de războiul din Ucraina

O româncă, în comisia UE pentru salvarea patrimoniului istoric afectat de războiul din Ucraina

by Oana Stănciulescu

Războiul din Ucraina a cauzat distrugeri de 2,4 miliarde de euro la nivelul patrimoniului şi al sectorului cultural şi a generat pierderi de 13,9 miliarde de euro pentru veniturile obţinute din divertisment, artă şi turism, a anunţat recent UNESCO.

Uniunea Europeană a înființat o subcomisie pentru salvgardarea patrimoniului cultural al Ucrainei, care funcționează în cadrul Comisiei Europene. Din această subcomisie europeană formată din 11 membri din Germania, Ucraina (4 membri), Bosnia și Herțegovina, Italia, Belgia, Cehia, Polonia, face parte și o româncă.

Mara Popescu a fost selectată ca expert internațional în patrimoniul cultural de către Comisia Europeană, datorită experienței ei, dar și a studiilor internaționale în conservarea și restaurarea patrimoniului construit, inclusiv în caz de conflict.

„A contat foarte mult prezența mea în conducerea unor organizații internaționale, care se ocupă cu acest domeniu, lucrările prezentate la conferințe internaționale, articolele din revistele științifice și numeroasele teme de cercetare în conservarea și restaurarea patrimoniului construit.”, a declarat Mara Popescu pentru PRESShub.

În prezent, este șef de lucrări, doctor arhitect la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, coordonator al programului de studii de Arhitectură în limba engleză.

Integral aici.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.