Home Actualitate Moise Guran: Victore, gândeşte-te bine! De eliberarea lui Şova de sub povara imunităţii parlamentare cred că depinde şi soarta mandatului tău de premier

Moise Guran: Victore, gândeşte-te bine! De eliberarea lui Şova de sub povara imunităţii parlamentare cred că depinde şi soarta mandatului tău de premier

by I. B.

Comisia Juridică a avizat favorabil cererea procurorilor DNA de încuviințare a arestării preventive pe numele senatorului Dan Șova, iar luni urmează votul în plen.

“Cred că, dacă Şova va fi apărat împotriva Justiţiei, ar trebui să luăm în serios varianta unor mitinguri, manifestaţii paşnice, dar persistente în vederea demisiei guvernului şi a organizării alegerilor anticipate”, scrie Moise Guran într-un editorial postat pe biziday.ro.

Dan Șova este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, fiind acuzat că a distrus probele. Senatorul a negat ,însă, că a distrus hardurile calculatoarelor, în dosarul privind relaţia juridică cu complexurile Turceni şi Rovinari.

“Email-urile nu se stochează pe hard, ci pe server”, a replicat Șova.

“În aceeşi măsură în care nu suntem eu, tu sau oricare alt cetăţean, chemaţi să ne pronunţăm pe fond în dosarul lui Şova, nici senatorii nu o pot face.

Ancheta nu o face Parlamentul, ancheta o face Justiţia, şi dacă până acum Parlamentul a demonstrat, în cazurile Vosganian și Borbely, că nu este capabil să evolueze, în cazul domnului Şova, deja cred că lucrurile vor pocni în altă parte.”, consideră jurnalistul.

Au trecut patru luni deja de la momentul în care Victor Ponta a fost înfrânt în alegerile prezidenţiale, dar este încă şef al partidului de guvernământ. Premierul și Klaus Iohannis au făcut atunci un acord pentru a nu mai lăsa Parlamentul să fie scut pentru penalii niciunuia dintre partide.

“A durat puţin, ştiu, noi, societatea, n-am prea reacţionat, decât foarte slab, dar, zic eu, până la Şova. Cazul domnului Şova este unul cu totul şi cu totul special. Şova a fost, nu ştiu dacă mai este, dar sigur a fost, prietenul apropiat al premierului Victor Ponta, omul său de încredere, cel căruia i-a dat pe mână Marile Proiecte de care însuşi Ponta şi-a legat viitorul politic.

Dacă partidul sau partidele din Parlament vor bloca Justiţia în cazul Şova, atunci cred că ar trebui să îl considerăm, cu toţii, chiar pe Victor Ponta ca fiind principalul responsabil. ”, mai scrie Moise Guran.

”Din acel moment încolo cred că noi, societatea civilă, vom fi datori să spunem stop! aşa nu se mai poate! Va trebui să cerem primului-ministru şi preşedintelui ţării să declanşeze procedura alegerilor anticipate. Pentru că un astfel de Parlament, dovedit (oare a câta oară?) antisocial, va fi blocat, pur şi simplu, evoluţia societăţii. Aşa că Victore, gândeşte-te bine… de eliberarea lui Şova de sub povara imunităţii parlamentare cred că depinde şi soarta mandatului tău de prim-ministru.”, concluzionează jurnalistul, potrivit b1.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.