Home international Mercenarii Wagner s-ar putea da drept migranți pentru a intra în UE, spune premierul Poloniei

Mercenarii Wagner s-ar putea da drept migranți pentru a intra în UE, spune premierul Poloniei

Prim-ministrul Morawiecki avertizează despre un potențial „atac hibrid asupra teritoriului polonez”.

by George Avram

Un grup de mercenari Wagner din Belarus s-a mutat mai aproape de frontiera cu Polonia și ar putea pune în operă un „atac hibrid” în interiorul statului UE, pretinzând că ar fi migranți ilegali, a avertizat prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki, potrivit Politico.

Premierul Poloniei: Luptătorii Wagner s-ar putea da drept migranți pentru a intra în UE

Vorbind sâmbătă într-o conferință de presă în sudul Poloniei, Mateusz Morawiecki a spus că peste 100 de mercenari s-au mutat mai aproape de orașul bielorus Grodno, în apropiere de coridorul Suwalki – porțiune îngustă de teritoriu polonez și lituanian, cu caracter strategic, care separă Belarusul de exclava rusă Kaliningrad.

„Probabil vor fi deghizați în polițiști de frontieră bieloruși și îi vor ajuta pe imigranții ilegali să intre pe teritoriul polonez, să destabilizeze Polonia”, a declarat Morawiecki, la televiziunea publică poloneză, TVP.

Mercenarii Wagner probabil vor încerca, de asemenea, „să se infiltreze în Polonia pretinzând că ar fi imigranții ilegali”, a adăugat liderul polonez, avertizând că situația a devenit „mai periculoasă”.

În 2021, Polonia și UE au acuzat guvernul bielorus că încearcă să creeze instabilitate la marginea UE prin aducerea de migranți la frontiera poloneză.

În discursul de sâmbătă, Mateusz Morawiecki a spus, totodată, că ultimele evenimente au fost „aproape sigur un pas către un nou atac hibrid asupra teritoriului polonez”.

Un număr necunoscut de trupe Wagner s-au mutat din Rusia în Belarus, în baza acordului pentru încheierea rebeliunii lansate de Evgheni Prigojin și mercenarii săi.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.