Home Actualitate Laura Codruța Kovesi, despre dosarele în lucru cu demnitari de la TOATE partidele politice

Laura Codruța Kovesi, despre dosarele în lucru cu demnitari de la TOATE partidele politice

by I. B.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, anunță finalizare altor dosare în care sunt implicate demnitari și la care se lucrează „ritmic”.

 

„Atât timp cât o să avem funcționari publici sau persoane cu funcții importante care fură bani din buget sau care primesc mită pentru a-și îndeplini atribuții de serviciu și activitatea noastră va fi la fel de intensă. Faptul că în prezent avem în instrumentare șapte mii de dosare ne arată că avem foarte mult de lucru și nu o să ne oprim indiferent de speculațiile și de presiunile care se fac în spațiul public.  Dosarele în care sunt implicate persoane față de care s-au dispus măsuri preventive sunt dosarele care se finalizează cu prioritate pentru că perioada în care se dispun măsuri preventive este limitată în cursul urmăririi penale. Pot să vă spun că se lucrează ritmic în toate aceste dosare în care sunt implicate persoane care interesează opinia publică. Sper că în mare parte dintre ele, în cel mai scurt timp, să avem și soluții”, a spus Laura Codruța Koveși, într-un interviu pentru Radio România Actualități.

 

Procurorii au în lucru dosare în care sunt implicați personae de la toate partidele politice, mai spune Kovesi.

„Avem astfel de dosare în lucru, pot să vă spun că-n ultimii șapte ani, au fost trimiși în judecată 48 de demnitari, din care mai mult de jumătate au fost condamnați, o parte dintre dosare sunt pe rolul instanțelor de judecată, dar avem și în lucru dosare care vizează aceste dosare, cu mențiunea care cred eu că este extrem de importantă, că fac parte din partide politice diferite. Nu cercetăm oamenii după apartenența la un cult sau după apartenența la un partid, îi cercetăm după poziția și funcția pe care o dețin în sistemul public. (…)Probabil că sunt dosare în care calitatea persoanelor va suscita un interes mai mare, sunt persoane în care calitatea persoanelor nu va suscita un interes, ci modalitatea de primire a foloaselor necuvenite este una nouă”, a declarat Kovesi.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.