Home Actualitate Digitalizarea României, pe mâna unor tineri politicieni fără experiență/ PSD și PNL își împart conducerea

Digitalizarea României, pe mâna unor tineri politicieni fără experiență/ PSD și PNL își împart conducerea

by George Avram

Digitalizarea României a fost dată pe mâna a doi tineri fără niciun fel de experiență, nici în domeniu, nici de management. Cei doi vicepreședinți ai Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) sunt susținuți, în schimb de câtre unul dintre partidele de la putere, potrivit  Europa Liberă.

Elena Alexandra Chivu, studentă la master și vicepreședinte la o autoritate a statului

Premierul Marcel Ciolacu a semnat, pe 2 august, numirea Mariei Alexandra Chivu în funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României (ADR).

Maria Alexandra Chivu, de numai 27 de ani, a fost pentru câteva luni angajată asistent la ADR. Acum a ajuns subsecretar de stat.

Aceasta nu are, încă, un CV pe pagina de internet a instituției și nici alte activități care să lase urme în spațiul public.

Pe pagina sa personală de Facebook scrie că a terminat Facultatea de Matematică/Informatică din Brașov, începută în 2015, și că este studentă la master, la Universitatea din București, unde studiază Managementul Crizelor, din 2021

S-a fotografiat alături de lideri locali ai PSD, dar și de vedete de la centru – Adrian Năstase sau Viorica Dăncilă, mai scriu jurnaliștii de la Europa Liberă.

Prima mențiune a sa ca angajat al statului este din septembrie 2022. Alexandra Elena Chivu a depus declarație de avere ca asistent la Autoritatea pentru Digitalizarea României, declarație din care nu reiese că ar fi avut un loc de muncă anterior.

După numirea în funcția de vicepreședinte la ADR, Elena Alexandra Chivu a mulțumit public PSD Brașov pentru susținere. Și TSD Brașov a felicitat-o pentru funcție.

Poziția entry level obținută de tânărul politician PNL este direct cea de subsecretar de stat

Cel de-al doilea vicepreședinte al Autorității, numit în decembrie 2022, este Andrei Niculae, 23 de ani.

Andrei Niculae a absolvit liceul Laude-Reut, școală privată din Capitală unde taxa anuală este de aproximativ 10.000 de euro. Este licențiat în Științe Politice, în 2022.

A lucrat în timpul facultății în Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, la comunicare. Când comitetul s-a desființat, Andrei Niculae a ajuns la ADR, tot la comunicare, deși era încă student. Este și vicepreședinte al tinerilor liberali.

, Aurel Niculae a fost președinte PUNR Călărași, apoi deputat PNL. Aproape toată viața a lucrat la Regia Patrimoniului de Stat, acolo unde este și acum consilier. Mama este fiica actorilor George Motoi și Cezara Dafinescu.

Înființată în 2020, ADR are ca misiune realizarea obiectivelor ambițioase ale Guvernului României în sfera transformării digitale a societății românești, după cum scrie pe pagina instituției.

Cel mai important proiect care va intra în administrarea ADR este cel al cloud-ului guvernamental. Finanțarea cloud-ului se va face din PNRR, în total 2,2 miliarde de lei. Bugetul va fi împărțit de cele trei instituții participante la proiect:

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR): 474 milioane lei

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS): 1,5 miliarde lei

Serviciul Român de Informații (SRI): 237 milioane lei

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.