Home Actualitate Ce spune premierul britanic despre diagnosticul de cancer al regelui Charles al III-lea: Din fericire…

Ce spune premierul britanic despre diagnosticul de cancer al regelui Charles al III-lea: Din fericire…

by George Avram

Cancerul regelui Charles al III-lea „a fost detectat devreme”, a afirmat marţi prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, care s-a declarat optimist în privinţa evoluţiei medicale a suveranului, informează AFP.

„La fel ca toată lumea, suntem şocaţi şi întristaţi, iar toate gândurile noastre sunt alături de el şi de familia sa. Din fericire, (cancerul) a fost depistat la timp şi toată lumea îi doreşte să primească tratamentul de care are nevoie, precum şi o recuperare completă”, a declarat Rishi Sunak într-un interviu acordat pentru BBC.

„Sunt, bineînţeles, în contact regulat cu (regele) şi voi continua să comunic cu el ca de obicei”, a adăugat el.

„Multe familii care ne ascultă din întreaga ţară au fost afectate de acelaşi lucru şi ştiu ce înseamnă, aşa că îl vom susţine şi sperăm să trecem peste această încercare cât mai repede posibil”, a mai spus Rishi Sunak.

Regele Charles al III-lea suferă de un cancer ce a fost depistat în timpul unei operaţii recente la prostată, care îl va ţine departe de viaţa publică pentru o perioadă de timp a cărei durată nu este deocamdată cunoscută, la mai puţin de un an şi jumătate după ce i-a succedat pe tronul Regatului Unit mamei sale, regretata regină Elisabeta a II-a, a anunţat luni Palatul Buckingham.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.