Home MediaMedia Cristian Tudor Popescu: Gestul hoțesc făcut în acea noapte a fost asumat de întreg cabinetul

Cristian Tudor Popescu: Gestul hoțesc făcut în acea noapte a fost asumat de întreg cabinetul

by S. C.

Cristian Tudor Popescu a declarat la PRO TV  că Sorin Grindeanu a emis OUG prin care a abrogat efectele ordonanței pentru a  scăpa de pedeapsa pentru greșeala inițială.

”Mai intai aș vrea să vă relatez ceva din presă de dinainte de ’89. Exista o rubrică intitulată „Din caietul grefierului” în care erau notate diverse replici ale unor personaje aflate în instanța. Un personaj arestat pentru furt spunea asta: „Rog instanța să consemneze că circumstanța atenuanta faptul că am predat tot ce furasem miliției care mă aștepta la ieșirea din bloc”. Exact asta face acum Guvernul Grindeanu.

Am furat si acum pentru că ne-ați prins, deși noi speram să nu ne prindeți, poftiti înapoi ce-am furat si gata. Ei bine, acest gata nu-i lasă să plece pe acesti oameni din stradă. Pentru ca stenograma acestei ședinte arată limpede răspunderea întregului cabinet în frunte cu domnul Grindeanu. Stiu foarte bine ce este cu acea ordonanță pentru că avusese loc episodul cu presedintele Iohannis și elefantii. Nu se poate spune că fusese cineva luat pe nepregătite. Acea ordonanța era bine cunoscuta si încărcătura ei era politica prin prezenta lui Iohannis, prin mediatizare, se stia foarte limpede ce înseamna. Iar domnul Grindeanu il asigurase pe Iohannis că nu se va introduce fără o dezbatere amplă. Gestul hoțesc făcut în acea noapte a fost asumat de întreg cabinetul; o singura persoana s-a delimitat de aceasta decizie – domnul Florin Jianu. Asta vrea acum strada, ca responsabilii pentru aceasta inselatorie, hotie sa plateasca.

Probabil ca se întampla ceva la PSD pentru ca multi dintre liderii si fruntasii din partid nu-si doreau o asemenea situatie, ei veniseră la guvernare ca să-si vada interesele, nu ca să se bată cu oamenii din strada. Faptul ca domnul Dragnea si domnul Grindenau au adus lucrurile în aceasta situatie a creat nemultumiri mari. Domnul Dragnea se afla într-o situatie cât se poate de neplacută. Pe de alta parte faptul ca PSD-ul nu si-a asumat manifestatia de la Cotroceni este explicabil, a amenintat cu un milion de oameni iar acolo sunt cateva sute de cetateni foarte pasnici si inofensivi.

 Domniii de la PSD nu vor sa fie reprezentanti astfel în strada. In continuare lucrurile se îndreapta spre politizarea manifestatiilor de strada. Adica cei din Piata Victoriei și din tara doresc acum demisia guvernului Grindeanu pentru ca nu a oferit astazi din macar „capul lui motoc” – adica pe Iordache. Asta e deja o noua intaratare. Aici avem aceasta radicalizare in sensul înlaturarii guvernului Grindeanu. Dincoace, persoana vizata este presedintele Iohannis. Vom avea în strada multimi care se confrunta politic. Ceea ce este rau. Initial a fost o manifestatie pentru dreptate, de protest impotriva arogantei, dispretului manifestat de guvernanti. In continuare poate evolua spre doborarea guvernului Grindeanu. Sper ca pentru ei sa nu fie un obiectiv alegerile anticipate pentru ca nu este bine deloc si nici corect. E un semnal grav de instabilitate sa avem anticipate.”, a spus CTP la PRO TV.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.