Home Actualitate Victoria lui Iohannis, o palmă peste obrazul și așa gros al „extremiștilor moderați” din UDMR

Victoria lui Iohannis, o palmă peste obrazul și așa gros al „extremiștilor moderați” din UDMR

by Ioana Popescu

Românii au votat ieri în număr mare. Și nu oricum ci în mod surprinzător. Românii au votat un minoritar. Un etnic sas. Românii nu l-au vrut președinte pe românul ortodox ci pe sasul luteran. Dacă americanii au avut nevoie de 225 de ani ca să aleagă un candidat de culoare, românii au avut nevoie de 25 de ani ca să aleagă președinte un minoritar.

Victoria lui Klaus Iohannis dă foarte rău însă pentru extremiștii moderați din Uniunea Democrată Maghiară din România, UDMR. Victoria lui Iohannis aruncă la gunoi retorica UDMR privid intoleranța și naționalismul românilor, retorică atât de folosită de UDMR pentru a-și speria electoratul și pentru a-l controla în propiul folos. Românii au votat un minoritar, un român de etnie sas, dovedind astfel că toți minoritarii sunt parte a României și nu sunt cu nimic mai prejos decât majoritarii. Tupeul UDMR nu mai reprezintă de foarte mult timp o necunoscută. După această victorie a lui Iohannis însă rămâne de văzut dacă au sau nu bun simț.

Sunt convins că românii ar vota chiar și un etnic maghiar președinte. Din păcate însă nu-l văd încă pe acest etnic maghiar în vârful elitei maghiare din România. Elita comunității maghiare din România este încă captivă intereselor revizioniste maghiare. Elita politică și civică a comunității maghiare din România este încă ghidată după retorica propagandei șovine care promovează sistematic doar ura viscerală împotriva românilor și a României. Elita politică și civică maghiară merge în direcția total opusă României. Ori acest lucru nu poate fi trecut cu vederea de români.

Pur și simplu nu poți manifesta doar dispreț față de România și români iar apoi să pretinzi că nu ești respectat sau că românii sunt naționaliști. Românii l-au trimis pe Vadim și partidul lui la lada de gunoi a istoriei. Acum românii așteaptă de la maghiari același lucru: să-i trimită pe cei din UDMR și pe Tokes la lada de gunoi a istoriei. Doar așa pot pretinde respect. Noi suntem dispuși să arătăm respect. Am dovedit-o deja ieri.

You may also like

3 comments

Dragostin Constantin 17 noiembrie 2014 - 16:14

Excelent articol, domnule Tanasa! Domnul Bogdan de la Realitatea a subliniat ca si media romaneasca a avut un rol decisiv in pastrarea unui presedinte de centru dreapta la guvernare. Primul presedinte liberal dupa o istorie liberala de cca 150 de ani. Am invins. Mai bine mai tarziu decat niciodata!

Reply
Dan Tanasa 19 noiembrie 2014 - 10:39

Mulțumesc frumos! Rămâne de văzut cum va acționa Iohannis.

Reply
Mihai 17 noiembrie 2014 - 16:26

E stupid sa tragi paralela intre nationalitate shi apartenentza politica. Uita-te la rezultate shi o sa intzelegi. Incepe sa citeshti istoria tarii. O sa te ajute mult daca ai o capacitate analitica.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.